Nokia draait afgelopen drie maanden 1 miljard euro verlies

Nokia heeft de laatste 3 maanden minder smartphone verkocht, hierdoor heeft het bedrijf een verlies van bijna 1 miljard euro. Het bedrijf heeft vandaag de derde kwartaalcijfers bekend gemaakt. In juli, augustus en september zijn er wereldwijd 2.9 miljoen lumia’s verkocht. Dit is veel minder dan de 4 miljoen van het vorige kwartaal.

Het verlies komt voornamelijk omdat er in het vierde kwartaal een aantal nieuwe toestellen worden aangekondigd door Nokia, hierdoor wachten veel consumenten met hun aankoop. Afgelopen kwartaal zijn er door Nokia 82,0 miljoen telefoons verkocht. Van dit aantal is maar 6.3 miljoen smartphone’s, dit is een flinke daling ten opzichten van vorig jaar.

Nokia laat het volgende weten:

“Zoals verwacht was het derde kwartaal een moeilijk kwartaal voor ons”, aldus Stpehen Elop, CEO van Nokia. “We blijven ons richten op de transformatie van Nokia. We zijn vastberaden onze financiële situatie op orde te krijgen, onze concurrentiepositie te verbeteren en de Devices & Services-afdeling winstgevend te maken.”

 

Vorig artikelZo zien de datacenters van Google eruit
Volgend artikelGoPro lanceert nieuwe HD Hero 3

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in