Microsoft waarschuwt voor ernstige lek in Internet Explorer

Microsoft waarschuwt momenteel voor een ernstige lek in Internet Explorer 6, Internet Explorer 7 en Internet Explorer 8. Bij Internet Explorer 8 zijn er al enkele aanvallers geweest welke het probleem hebben misbruikt. Internet Explorer 9 en 10 zijn niet voorzien van de kwetsbaarheid en werken momenteel zonder problemen.

De kwetsbaarheid betreft de manier waarop Internet Explorer een object in het geheugen benadert dat is verwijderd, meldt Microsoft, door de kwetsbaarheid  wordt het geheugen aangetast waardoor de aanvaller schadelijke code kan uitvoeren via de browser, de aanvaller gebruik hiervoor een speciaal ontwikkelde website waar de gebruikers mee gelokt worden.

Microsoft laat weten dat ze zeer binnenkort met een oplossing zullen komen, momenteel is Microsoft bezig met het onderzoek. Waarschijnlijk zal de update meekomen met de maandelijkse beveiligingsupdates, of via een incidentele update.

Update:

Momenteel is er een tijdelijke oplossing uitgebracht door Microsoft. Je kan de Fix-it van Microsoft uitvoeren om het probleem te verhelpen. Op internet verschijnen de berichten dat na deze fix de browser trager zal werken. Klik hier voor de  Fix it-oplossing van Microsoft

 

Vorig artikelAsus introduceerd goedkope Asus VivoTab met Windows 8
Volgend artikelvShare: Installous alternatief voor de iPhone, iPad en iPod

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in