Review: Patriot Supersonic Rage XT

Met dank aan Patriot publiceren wij onze eigen review van de Patriot Supersonic Rage XT USB 3.0 stick. Deze USB stick staat bekend om zijn zeer snelle eigenschappen. Met een lees snelheid van 180MB/s en een schrijfsnelheid van 50MB/s is deze USB geschikt voor de grote bestanden en snelle data overdracht. De USB stick is verkrijgbaar in een 32GB en 64GB variant, onze test gaat over de versie met 32GB.

Specificaties:
De Patriot Supersonic Rage XT USB stick is voorzien van de USB 3.0 technologie, de USB stick werkt zowel op USB 2.0 als USB 3.0. In vergelijking met andere USB stick’s is de schrijf en lees snelheid bij deze flash drive erg hoog. In deze review gaan wij testen of de schrijf en leessnelheid inderdaad zo hoog is.

In onderstaande tabel zijn de belangrijkste specificaties zichtbaar:

Specificaties
Product naamSupersonic Rage XT
Omschrijving Extreme Performance Supersonic Rage USB Flash Drive
CertificatenCE/FCC/RoHS
Garantie5 jaar
Schrijf snelheidtot 50MB/s
Lees snelheidtot 180MB/s
USB 2.0Ja
USB 3.0Ja
Capaciteit32 GB
Daadwerkelijke capaciteit29,4 GB
Afmeting - Lengte54 mm
Afmeting - Breedte22 mm
Afmeting - Dikte11 mm

Design:

Het ontwerp van de USB is goed gelukt waardoor de USB stick erg compact is gebleven, het ontwerp is uitgerust met een zwart blauwe look uitgevoerd met rubber waardoor de USB stick ook nog tegen een stootje kan. De USB stick is voorzien van een schuif mechanisme, hierdoor blijft de USB stick als je deze niet gebruikt goed beschermd.

Snelheid:

Het belangrijkste van een USB stick is natuurlijk de snelheid, aangezien de USB stick is voorzien van USB 3.0 is de stick een stuk sneller in vergelijking met de USB 2.0 standaard. De USB stick heeft volgens de verpakking een lees snelheid van 180MB/s en een schrijfsnelheid van 50MB/s. Maar of dit in de praktijk ook zo is zullen we in deze test beoordelen. We hebben diverse programma’s gebruikt voor het testen van de snelheid, allereerst de resultaten van de Atto Disk benchmark:

Atto Disk Benchmark:

Zoals je op onderstaande afbeelding kan zien komt de snelheid erg dicht bij, de leessnelheid zit op de test rond de 165-170MB/s terwijl de schrijfsnelheid een score tot 40 MB/s behaald. De afwijking is nog redelijk groot in vergelijking met de advies snelheden.

USB 2.0 test:

Bovenstaande snelheden zijn gemeten op een USB 3.0 aansluiting, natuurlijk is de USB stick ook werkzaam onder een USB 2.0 aansluiting. Onderstaande afbeeldingen weergeven de snelheden op een USB 2.0 aansluiting,  het is duidelijk te zien dat er een flink verschil in performance zit tussen USB 2.0 en USB 3.0.

HD Tune Pro:

HD Tune Pro is ook een erg goed programma om de snelheid en performance van de USB stick te testen, tijdens deze test zijn toch behoorlijke lees snelheden behaald wat prima in de buurt kwam van de aangegeven snelheden. Op onderstaande afbeelding zijn de details van de test zichtbaar. De maximum snelheid is gemeten op 191 MB/s met een gemiddelde van 181.6MB/s.

Opslag:

De USB Stick is voorzien van 32GB opslagcapaciteit, in de werkelijkheid is de opslag van de USB Stick 29,4GB, dit is uiteraard bruikbaar geheugen. Standaard is de usb stick  geformatteerd onder FAT32. Op onderstaande afbeelding zijn duidelijk enkele details zichtbaar van de USB Stick:

Conclusie

De Patriot Supersonic RageXT USB 3.0 stick is momenteel verkrijgbaar voor ongeveer 36 euro, dit is uiteraard voor het 32GB model. De prestaties van de USB stick zijn erg goed en er zijn weinig opmerkingen, alleen de aangegeven snelheid heeft wel een afwijking in vergelijking met onze benchmark test. In de praktijk hebben wij ook gemerkt dat dit bij andere USB Stick’s hetzelfde is en erg afhankelijk is van het type bestand en de hoeveelheid bestanden. De schrijfsnelheid vinden wij wel tegenvallen in vergelijking met de concurrentie  voor USB 3.0 kan de schrijf snelheid nog wel verbeterd worden. De USB stick is redelijk betaalbaar en heeft een goed en zeer makkelijk design waardoor de USB stick goed beschermt blijft tijdens het gebruik.

De USB stick is ook beschikbaar in een 64GB versie welke momenteel verkrijgbaar is voor ongeveer 65 euro, natuurlijk zijn er op dit moment voordeligere USB Stick verkrijgbaar  maar wil je goede performance en een handig en compact uiterlijk dan raden wij de Patriot Supersonic Rage XT USB stick zeker aan.

Sterke punten:

  • Goede performance
  • Compact
  • Design
  • Betrouwbaar
  • Garantie
  • Prijs

Verbeter punten

  • Schrijf snelheid kan beter voor USB 3.0

Meer informatie:

Wil je meer informatie over de Patriot SuperSonic USB stick? Dan kan je het beste de website van Patriot bezoeken. Klik hier om naar de website van Patriot te gaan
Vorig artikelGeen Tegra 4 maar een Snapdragon S4 Pro in nieuwe Nexus 7?
Volgend artikelReview: Wolfgang AT-AS45IPS dual-core

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in