Google werkt aan low-end budget Nexus toestel

Volgens verschillende geruchten zal Google in samenwerking met MediaTek een nieuwe smartphone uitbrengen welke beschikt over een MediaTek chipset. Google wil hiermee vooral goedkope smartphone ontwikkelen. MediaTek chipsets worden vooral gebruikt voor de goedkopere smartphones welke afkomstig zijn uit China. 

Nexus-6

De geruchten spreken over een smartphone welke verkocht zal worden voor rond de 100 dollar. Deze smartphone beschikt dat niet over de verwachte specificaties van een high-end toestel. Gebruik je de telefoon noodzakelijk alleen voor bellen, sms, internetten dan is er geen krachtige hardware vereist. Google zou naast de budget-variant ook gewoon de high-end Nexus toestellen blijven maken, zo wil Google twee markten op met budget en high-end smartphones.

Verdere eigenschappen van het nieuwe model zijn nog onduidelijk. Waarschijnlijk zal Google de nieuwe smartphone presenteren tijdens de Google I/O conference in juni. Het is ook nog onduidelijk of de goedkopere budget smartphones ook verkocht zullen worden in Nederland of alleen in de opkomende markten.

Vorig artikelGalaxy Note 4 krijgt flexibel scherm
Volgend artikelNederlandse organisaties getroffen door diefstal wachtwoorden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in