Nederlandse organisaties getroffen door diefstal wachtwoorden

In Nederland zijn er een aantal organisaties en bedrijven het doelwit geworden van wachtwoorddiefstal, zo heeft het Nationaal Cyber Security Center (NCSC) vandaag laten weten. De gestolen wachtwoorden zijn afkomstig van een dataset met daarin 18 miljoen inloggegevens van mailaccounts.

De grote dataset met daarin veelal persoonlijke informatie is ontdekt door het Duitse Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI). Ook zijn er een aantal Nederlandse account gegevens aanwezig in de dataset waaronder 2000 e-mail accounts van Ziggo. Naast Ziggo zijn er nog vele organisaties getroffen door wachtwoord diefstal.

Volgens het NCSC gaat het veelal om oudere gegevens, de kans is dus groot dat de wachtwoorden inmiddels al gewijzigd zijn. De gegevens kan je momenteel controleren via de BSI Security Check. Via de website kan je checken of jouw e-mail adres voorkomt in de dataset.

Update:

Het Nationaal Cyber Security Centrum laat Tweakers weten dat het botnet 50.000 Nederlandse e-mailadressen heeft buitgemaakt, bij Ziggo zijn er ongeveer 2000 unieke combinaties uitgelekt, welke andere bedrijven in de dataset staan is vooralsnog onduidelijk.

Vorig artikelGoogle werkt aan low-end budget Nexus toestel
Volgend artikelSamsung gaat vingerafdrukscanner Galaxy S5 verbeteren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in