Review: Asustor AS-602T NAS

De Review

De AS-602T heeft meer dan voldoende aansluiting voor beginnende MKB en thuisgebruik, door de dubbel uitgevoerde ethernet aansluitingen en de combinatie van de relatief krachtige processor is de Asustor ook prima geschikt voor bedrijven. De Asustor NAS heeft veel mogelijkheden voor zowel de zakelijke als thuisomgeving, ook qua software zijn er verschillende applicaties beschikbaar. De firmware van Asustor welke wij geïnstalleerd hebben is de meest recente ADM 2.1.

Het aanbod van apps is behoorlijk goed. Belangrijke ‘tools’ voor downloaders zoals SABnzbdplus, Sickbeard, NZBGet en Couchpotato kun je met een druk op de knop installeren. Naast de verschillende thuis gebruik apps zijn er ook een aantal zakelijke toepassingen aanwezig zoals SugarCRM, webARP, vTigerCRM. Ook de media en beheer tools ontbreken niet waaronder bijvoorbeeld WordPress, Joomla, Plex, Plex Media Server en Drupal. Meer informatie over de software kan je terug vinden op pagina 5: Software.

Aan de voorkant vind je de ruimte waar de twee drive trays geplaatst kunnen worden. Aan de linkerkant is er een USB 3.0 aansluiting aanwezig en de diverse controlelampjes voor de NAS. Vooral de USB 3.0 aansluiting is zeer handig aangezien er hierdoor ook aan de voorzijde USB 3.0 apparaten aangesloten kunnen worden, bij concurrenten waaronder Synology en Qnap is dit vooralsnog niet aanwezig.

Aan de achterzijde van de NAS is een ventilator aanwezig welke je volledig via de software kan configureren op snelheid. Verder vind je op de achterkant twee gigabitaansluitingen, vier USB 2.0 aansluitingen, één USB 3.0 aansluiting en tweemaal een eSATA aansluiting. Ook voor de multimedia functionaliteiten is er een HDMI aansluiting aanwezig welke gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld XBMC en Plex.

Asustor-7

Aansluitingen

Aan de achterzijde is de NAS ook voorzien van voldoende aansluitingen aanwezig  waaronder:

  • 2x Netwerk aansluiting
  • 2x USB 3.0 aansluiting
  • 4x USB 2.0
  • 2x Sata aansluiting
  • 1x HDMI
  • Stroom/ power aansluiting voor externe voeding

Software

Qua software mogelijkheden heeft de Asustor een zeer groot en compleet aanbod. De NAS beschikt over een eigen app store welke de naam; App Central heeft gekregen. Het aanbod van apps is vooral in vergelijking met de concurrentie zeer groot te noemen. Zo heeft Asustor veel apps zelf ontwikkeld maar ook applicaties van derden zijn aanwezig in de app store van Asustor.

App-Central

 

data-master-2

 

Services-nas

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Asustor AS-602T NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Asustor NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
Mogelijkheden
Software
Prijs Kwaliteit
Installatiegemak
Bouwkwaliteit
Vorig artikel‘Stopt Google met de Google+ dienst?’
Volgend artikelSamsung Galaxy Core 2 vanaf mei te koop
review-asustor-as-602tDe Asustor AS-602T is een prima NAS systeem met voldoende functionaliteiten op hardware gebied. Wel kunnen er nog een aantal elementen verbeterd worden in de firmware en mobiele apps.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in