Review: Asustor AS-602T NAS

Software

De software/ firmware op de NAS is zeker een van de elementen waar je rekening mee moet houden. Voor onze review hebben wij de Asustor AS602T Nas voorzien van de laatste firmware met versienummer; ADM 2.1.1.R3B2. Tijdens de installatie is het altijd verstandig om via de download pagina de meest recente firmware versie te downloaden voor het geschikte model.

Asustor-homepage

App Central

Onder App Central heb je de mogelijkheid om verschillende apps te installeren vanuit de app store. Het aanbod is zeer ruim in verschillende categorieën. Zo zijn er verschillende apps voor media, thuis gebruik maak ook voor de zakelijk omgeving.  Ook qua media functionaliteiten zijn er verschillende apps beschikbaar, waaronder bijvoorbeeld XBMC, Remote Control, Plex Media server en iTunes server.

App-Central


Het gaat wat ver om alle mogelijkheden van de adm software te benomen. Uiteraard is er een UPnP Mediaserver ingebouwd en kun je ook vanuit iTunes (de NAS ondersteunt ook Airplay) aan de slag met deze Asustor NAS. Ook is er een eigen muziekspeler voor het web ontwikkeld door de makers van Asustor. Via de app kan je vrijwel overal je muziek collectie benaderen. Voor media functionaliteiten zijn er ook verschillende aansluit mogelijkheden waaronder de verschillende audio uitgangen van de NAS( HDMI). Downloaden via de mogelijkheden van Asustor zelf is daarnaast mogelijk via http en Bittorent. De fabrikant biedt ook een behoorlijke set mobiele apps voor Android en iOS aan, als zijn deze applicaties wel beperkt in functionaliteiten.

Backup en herstel

Via Backup en herstel is het mogelijk om via de NAS een complete backup in te richten. Zo ondersteunt de nas een externe sync waarmee je een rsync profiel kan aanmaken welke dagelijks de backup opnieuw zal starten. Naast de externe backup heb je ook de mogelijkheid tot een Back-up FTP, Externe Backup of een backup via de cloud omgeving.

Backup-Asustor

XBMC

De aanwezigheid van de HDMI poort kan goed gebruikt worden voor verschillende multimedia toepassingen waaronder XBMC. Asustor heeft de NAS voorzien van een HDMI poort waardoor het mogelijk is om XBMC werkend te krijgen met uitvoer naar een TV, Monitor of ander beeldscherm. De XBMC app is aanwezig in de app store.

Als XBMC-apparaat bevalt de Asustor AS-602T prima, wel is het niet de stilste oplossing maar wel heb je een alles-in-een oplossing, aangezien je alle functionaliteit (downloaden, opslag, afspelen) in één apparaat heb zitten. Dit maakt de Asustor 602T een geschikt media apparaat in vergelijking met een media systeem.

XBMC-App

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Asustor AS-602T NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Asustor NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
Mogelijkheden
Software
Prijs Kwaliteit
Installatiegemak
Bouwkwaliteit
Vorig artikel‘Stopt Google met de Google+ dienst?’
Volgend artikelSamsung Galaxy Core 2 vanaf mei te koop
review-asustor-as-602tDe Asustor AS-602T is een prima NAS systeem met voldoende functionaliteiten op hardware gebied. Wel kunnen er nog een aantal elementen verbeterd worden in de firmware en mobiele apps.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in