Review: Asustor AS-602T NAS

Benchmark en prestaties

Naast de software functionaliteiten is er nog een zeer belangrijk onderdeel bij een NAS namelijk de performance, om de performance van de NAS goed te kunnen testen hebben wij diverse benchmark en test configuratie’s uitgevoerd. De Asustor AS-602T is voorzien van een standaard configuratie met 1GB Ram en een Intel Atom dual core processor. Wij hebben getest met 2x een 2TB Western Digital Green schijf aanwezig met een Sata 600 aansluiting. Voor deze test hebben wij de volgende test configuratie gebruikt, welke wij ook gebruiken bij de andere Windows systemen.

  • CPU: Intel Core 2600K
  • RAM: 32GB Patriot viper 3 intel extreme masters memory
  • Opslag: 2x Crucial M4 128GB
  • Operating system: Windows 8.1 64-bit

De PC is verbonden met een Cat5e kabel naar de Asus RT-N66U router. De NAS is verbonden met een dubbel uitgevoerde lan kabel met linkaggregatie.

Doorvoersnelheid

De NAS is aangesloten op een gigabit netwerk. Om de doorvoersnelheid te testen hebben wij onze Windows 8.1 pc direct aangesloten op de router waar ook de NAS op aan is gesloten. Vanaf de pc kopiëren we een test-file van 3GB naar de NAS.

Tijdens de test behaalde wij de volgende snelheden met link aggregation:

Van PC naar NAS: 110MB/s tot 120MB/s
Van NAS naar PC: 190MB/s tot 200MB/s

Tijdens bovenstaande test actie verbruikte de NAS resources rond de 2% van het totale vermogen. Via de performance tool kan je goed aflezen hoeveel weinig resources. Via de systeembronnen kan je goed aflezen op hoeveel procent de CPU heeft gedraaid, tijdens deze test behaalde de CPU tijdens schijf en lees een maximale CPU resource van 25%. Tijdens onze test gebruikte we wel een actieve link aggregation verbinding.  Aggregation zorgt ervoor dat er twee netwerk verbindingen zijn aangesloten waardoor het inkomende uit uitgaande verkeer verspreid verzoden wordt over het netwerk. Met link aggregation behaald je hogere snelheden waardoor de NAS in vergelijking met single ethernet ports een behoorlijke boost krijgt in de netwerk en transfer capaciteit.


Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Asustor AS-602T NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Asustor NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
Mogelijkheden
Software
Prijs Kwaliteit
Installatiegemak
Bouwkwaliteit
Vorig artikel‘Stopt Google met de Google+ dienst?’
Volgend artikelSamsung Galaxy Core 2 vanaf mei te koop
review-asustor-as-602tDe Asustor AS-602T is een prima NAS systeem met voldoende functionaliteiten op hardware gebied. Wel kunnen er nog een aantal elementen verbeterd worden in de firmware en mobiele apps.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in