Review: Asustor AS-602T NAS

Conclusie

Asustor is zeker geen onbekend merk op de NAS markt, het bedrijf heeft NAS systemen voor verschillende segmenten en in verschillende prijs categorieën. De Asustor AS-602T is een redelijk high-end systeem met voldoende aansluitingsmogelijkheden.  De Asustor beschikt over een snelle Intel Atom D2700 processor en heeft de mogelijkheid om het interne RAM te vergroten naar maximaal 3GB. Met de 6-series maakt Asustor een eerste, grote stap in de markt van de NAS servers. De 6-serie is beschikbaar in verschillende types waaronder een 2, 4 6 en 8 bay systeem.

Asustor-6

Voor het geld is de Asustor AS-602T NAS een goed systeem met verschillende mogelijkheden, wel mist de Asustor op software gebied de verfijning en mogelijkheden welke wel aanwezig zijn bij Synology en Qnap. Software matig blijft het systeem namelijk iets achter bij de concurrentie, wel is er een zeer ruim aanbod van applicaties beschikbaar waarvan het grootste aanbod wordt ontwikkeld door Asustor. Diverse apps zijn voor de zakelijke markt zijn:

  1. Asus WEBstorage
  2. ASUSTOR Portal
  3. Surveillance Center
  4. UPnP Media Server
  5. VPN Server
  6. Dropbox

De NAS welke verkocht wordt voor een adviesprijs van 430 euro is zeker niet goedkoop, de gebruikte materialen van de NAS zijn goed te noemen. Een slimme zet is de aanwezigheid van een USB 3.0 aansluiting aan de voorzijde van de NAS. Ook zijn er aan de achterkant vele USB aansluitingen en eSata aansluitingen beschikbaar. Een van de grotere voordelen ten opzichten van Synology is de mogelijkheid om het interne geheugen uit te breiden via een optionele RAM module.

Software:

Qua software functionaliteiten is er zeker nog verbetering mogelijk aangezien het verschil tussen de Synology/ Qnap Firmware redelijk groot is. De firmware van Asustor wordt goed bijgewerkt met nieuwe functionaliteiten. De aanwezige firmware doet zijn werkt, maar een uitgebreid dashboard met widgets ontbreekt. De firmware is vrij basic met een zeer groot aanbod van apps in de App central store. Het gebruik van de firmware is zeer eenvoudig en bevat de meeste functionaliteiten welke ook bij de concurrentie aanwezig zijn.

Sterke punten

  • Snelle processor
  • Mogelijkheid tot uitbreiden RAM
  • Adviessnelheden worden goed behaald
  • Materiaal gebruikt
  • Uitneembare harde schijven( brackets)
  • USB 3.0 voorzijde
  • HDMI

Verbeter punten

  • Software beperkt in vergelijking met Synology en Qnap
  • Mobiele apps beperkt

Inhoudsopgave

Bekijk de vorige pagina’s van de Asustor AS-602T NAS review:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Asustor NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
Mogelijkheden
Software
Prijs Kwaliteit
Installatiegemak
Bouwkwaliteit
Vorig artikel‘Stopt Google met de Google+ dienst?’
Volgend artikelSamsung Galaxy Core 2 vanaf mei te koop
review-asustor-as-602tDe Asustor AS-602T is een prima NAS systeem met voldoende functionaliteiten op hardware gebied. Wel kunnen er nog een aantal elementen verbeterd worden in de firmware en mobiele apps.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in