Review: Synology DS1513+

Benchmark en prestaties

Naast de software functionaliteiten is er nog een zeer belangrijk onderdeel bij een NAS namelijk de performance, om de performance van de NAS goed te kunnen testen hebben wij onze standaard benchmark uitgevoerd op de Synology NAS. De Synology DS1513+ is standaard voorzien van 2GB aan RAM wat je eventueel nog kan uitbreiden. Wij hebben getest met 2x een 2TB Western Digital Green schijf aanwezig met een Sata 600 aansluiting. Voor deze test hebben wij de volgende test configuratie gebruikt

  • CPU: Intel Core 2600K
  • RAM: 32GB Patriot viper 3 intel extreme masters memory
  • Opslag: 2x Crucial M4 128GB
  • Operating system: Windows 8.1 64-bit

De PC is verbonden met een Cat5e kabel naar de Asus RT-N66U router. In onderstaande diagram de snelheid met CrystalDiskMark in MB/s.

Doorvoersnelheid

De NAS is aangesloten op een gigabit netwerk. Om de doorvoersnelheid te testen hebben wij onze Windows 8.1 pc direct aangesloten op de router waar ook de NAS op aan is gesloten. Vanaf de pc kopiëren we een test-file van 3GB naar de NAS. De NAS is via link-aggregation aangesloten op de NAS in combinatie met 2 actieve netwerk verbindingen.

  • (Upload)Van PC naar NAS: 180MB/s tot 190MB/s
  • (Download)Van NAS naar PC: 250MB/s tot 300MB/s

Tijdens bovenstaande test actie verbruikte de NAS weinig resources. Via de systeembronnen kan je goed aflezen op hoeveel procent de CPU heeft gedraaid, tijdens deze test behaalde de CPU tijdens schijf en lees een maximale CPU resource van 15%. Tijdens onze test gebruikte we wel een actieve link aggregation verbinding.

Aggregation zorgt ervoor dat er twee netwerk verbindingen zijn aangesloten waardoor het inkomende uit uitgaande verkeer verspreid verzonden wordt over het netwerk. Met link aggregation behaald je hogere snelheden waardoor de NAS in vergelijking met single ethernet ports een behoorlijke boost krijgt in de netwerk en transfer capaciteit. Bovenstaande snelheden zijn ook behaald met een link aggregation setup.

Performance volgens Synology.com

Synology-Bench

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de DS1513+ NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Synology NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
Mogelijkheden
Software
Prijs Kwaliteit
Installatiegemak
Bouwkwaliteit
Vorig artikelSamsung werkt aan smartwatch met belfunctie
Volgend artikelZo krijg je nog Windows XP updates tot 2019
review-synology-ds1513De Synology DS1513+ is voornamelijk gericht op de zakelijke markt en beschikt over voldoende mogelijkheden. Ook voor thuis gebruik is de NAS zeer goed bruikbaar. De NAS heeft qua software veel mogelijkheden en uitbreidingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in