Review: Wolfgang AT-AS50HD smartphone

Behuizing en uiterlijk

Op de vorige pagina’s zijn enkele details beschreven over de nieuwe Wolfgang AT-AS50HD smartphone. Nu gaan wij verder op de werking van verschillende toepassingen, functionaliteiten en mogelijkheden van de smartphone. De behuizing van de smartphone is uitgerust met stevig plastic. De achterkant van de smartphone is voorzien van een matte laag waardoor krassen redelijk worden tegen gehouden. De achterzijde is voorzien van een blauwe tint.

Wolfgang-1

In onderstaande tabel is een overzicht zichtbaar met een vergelijking tussen verschillende smartphones, waaronder de AT-AS50SE, Wolfgang AT-AS50Q en Wolfgang AT-AS45QHD. In vergelijking met de Wolfgang AT-AT50Q is er wel degelijk een verbetering te zien, vooral in het geheugen capaciteit en de resolutie van het scherm. De duurdere smartphones waaronder de AT-AS45QHD hebben wel een voorsprong op gebied van de mediatek processor en de camera kwaliteit aan de voorzijde.

ToestelSchermLengteBreedteDikteGewicht
Wolfgang AT-AS55HD5,5''148mm75mm8mm139gram
Wolfgang AT-AS50SE4"144mm68,9mm8,8mm155gram
iPhone 5S4" 124mm59mm 7,6mm112gram
HTC One4,7"137mm 68mm9mm143gram
Nexus 54,95"138mm69mm 8,6mm130gram
Wolfgang AT-AS50HD5"140mm70mm8.3mm159gram
Galaxy Note 35" 151mm80mm8.3mm168gram

Uiterlijk

In vergelijking met de andere Wolfgang smartphones heeft Wolfgang de smartphone voorzien van een verbeterd en vooral modern uiterlijk, met een dunne bezel en zilver afgeronde hoeken. Hierdoor oogt de smartphone beter en door de dunne bezels ook vrij compact voor een 5-inch smartphone, vooral in vergelijking met de Wolfgang AT-AS50Q is er een verbetering zichtbaar qua hardware en uiterlijk.

In deze prijscategorie kun je niet aan de slag met allerlei dure productietechnieken, waaronder metaal, aluminium etc. De behuizing voldoet wat het moet doen, en ligt goed in de hand. Ook de aanwezigheid van de powerknop aan de zijkant is zeker een voordeel voor een 5-inch scherm, waardoor de bedieningsknoppen makkelijk te bereiken zijn.

Wolfgang-9 (Copy)

In vergelijking met de AT-AS50SE is het wel mogelijk om de backplate te vervangen om zo bijvoorbeeld de accu van het toestel te vervangen, ook is er plaats voor een normale simkaart in plaats van een micro-sd kaart. De accu onder de backplate heeft een vermogen van 2100mAh

Zijkanten

De smartphone is voorzien van enkele aansluitingen rondom de smartphone, zo is er een volumeknop aan de zijkant aanwezig en een powerknop welke in het midden is geplaatst zodat deze alsnog goed bereikbaar is voor de gebruiker.  Aan de bovenkant is een audio ingang beschikbaar en de micro-usb aansluiting voor het connecten met de PC of het opladen van de smartphone.

Wolfgang-10 (Copy)

 

Wolfgang-3 (Copy)

De SIM en MicroSD kaart houder zijn aanwezig onder de backplate, zoals eerder genoemd beschikt de Wolfgang telefoon over een MicroSD kaart houder en een Dual Sim mogelijkheid waardoor je twee simkaarten kan bevestigen. Deze telefoon heeft plaats voor twee sim kaarten. De dual sim functionaliteit van de smartphone kan gebruikt worden voor een online standy, zodat je op beide nummers bereikbaar kan zijn.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Wolfgang AT-AS50HD:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De smartphone
Pagina 3: Behuizing en uiterlijk
Pagina 4: Scherm kwaliteit
Pagina 5: Benchmark en snelheid
Pagina 6: Software en camera
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
Betrouwbaarheid
Mogelijkheden
Software
Prijs/ Kwaliteit
Vorig artikel‘Motorola Moto E is sneller dan Galaxy S5’
Volgend artikelWolfgang AS50HD smartphone vanaf morgen te koop bij de Aldi
review-wolfgang-at-as50hd-smartphoneDe Wolfgang AT-AS50HD is een goede mid-range smartphone welke voor een goede prijs verkocht wordt bij de Aldi. De smartphone zal verkocht worden voor 179 euro.

6 REACTIES

  1. Prima telefoon, ik heb al andere phones uit het assortiment van Wolfgang gehad maar deze is zeer goed te noemen. Vlot en mooi scherm. Alle apps draaien goed.
    Ander letter type. heb er geen problemen mee,… is duidelijk. Ik ben content met deze phone. Ook navigatie werkt goed.

  2. Kan iemand mij vertellen of en hoe een ander lettertype gekozen kan worden op de at-as50hd ?.Alvast bedankt.Overigens bevalt dit toestel prima!!

  3. Mijn vrienden zeggen dat de telefoon gewoon hetzelfde is als een Samsung maar dan goedkoper. Maar hij moet toch om een bepaalde reden goedkoper zijn? Is het echt een heel groot verschil tussen een wolfgang en een Samsung? Is er iemand die er ervaring mee heeft?

  4. Hoi,
    Ik ben aan het overwegen om deze telefoon te halen. wordt momenteel gestoord van mijn samsung glaxy fame.
    Is er iemand die voor mij de vergelijking kan maken met de fame en deze wolfgang?
    Die loopt steeds vast en is erg traag.
    Hoor graag van jullie. Hier komt hij zaterdag in de winkel.

  5. Prachtige telefoon,ik kan alleen de blindgeleide feedbackstem niet meeruitkrijgen. Om gek van te worden! Ik heb deze stem (om uit te proberen ) op instellingen ingesteld. Wie helpt mij?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in