Review: OnePlus One smartphone

De OnePlus One Smartphone

De OnePlus One beschikt over een 5,5-inch Full HD scherm met een resolutie van 1920×1080 pixels. De processor is de Snapdragon 801, welke geklokt is op 2,5GHz en de accu heeft een capaciteit van 3100mAh. Er is 3GB RAM aanwezig het toestel draait op CyanogenMod-software, de versie is gebaseerd op Android 4.4.2. Zeker gezien de specificaties is het toestel zeer goedkoop in vergelijking met de concurrentie.

Oneplus-31

Snapdragon 801 chipset

De Snapdragon 801 is het high-end chipset welke is geklokt op een kloksnelheid van 2,5Ghz per core. De processor wordt ondersteund door een Adreno 330 GPU en 3GB aan RAM. Met deze specs is het toestel van OnePlus vergelijkbaar met de andere high-end smartphones van Samsung, HTC en Sony welke beschikken over 2GB RAM.

Opslag

De variant welke wij gebruiken voor deze test beschikt over 64GB intern geheugen. De bruikbare opslag inclusief de laatste update wordt berekend op 59,94GB. Android en Cyanogenmod gebruiken ongeveer 4,5GB aan opslag.

Camera

De OnePlus One is voorzien van een 13 megapixel camera aan de achterzijde, het gaat hierbij om een Sony Exmor IMX214 lens welke beschikt over een f/2.0 frame. De camera bevat 6 lenzen, bij de concurrenten zijn er slechts 5 lenzen aanwezig. De extra lens moet zorgen voor een betere weergave en een verbetering in de kwaliteit van de foto, dus minder ruis en betere kleuren. Aan de voorzijde is een 5 megapixel camera aanwezig welke gebruikt kan worden voor de selfies, skype etc. Op pagina 5 meer details en praktijkvoorbeelden van de camera.

Design

De smartphone welke wij gebruiken tijdens deze test is de OnePlus One Sandstone black. OnePlus heeft gekozen voor een zeer modern design, het 5,5-inch scherm is verwerkt in een compacte behuizing met minimale bezels. Rondom het scherm lijkt het erop dat er een metalen rand aanwezig is, deze rand is niet van metaal maar van magnesium. OnePlus heeft gekozen voor magnesium omdat dit een stuk lichter is. Ook worden de signalen van WiFi, 3G en Bluetooth niet verstoort.

DSC_0205 (Copy) kopie

De OnePlus One meet de afmetingen 152.9 bij 75.9 bij 8.9 millimeter. Het gewicht van de smartphone is verrassend licht aangezien de smartphones slechts 162 gram weegt. Volgens OnePlus is het de lichtste 5,5-inch smartphones welke op dit moment op de markt is.

Specificaties OnePlus One

Besturingssysteem Android 4.4.2 KitKat Cyanogenmod
Processor2,5GHz Snapdragon 801 Quadcore
Werkgeheugen3GB
ChipsetSnapdragon 801
Accu3100 mAh
Scherm5,5-inch
Resolutie1920x1080 pixels
Camera achter13 megapixel
Camera voor5 megapixel
Netwerkgprs, wifi, 3g, 4g
Gewicht162 gram incl. accu
Afmetingen152,9 x 75,9 x 8,9

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de OnePlus One smartphone:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De smartphone
Pagina 3: Behuizing en uiterlijk
Pagina 4: Scherm kwaliteit
Pagina 5: Benchmark en snelheid
Pagina 6: Software en camera
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Design
Betrouwbaarheid
Mogelijkheden
Software
Prijs/ Kwaliteit
Vorig artikelMozilla ontkent Chromecast concurrent
Volgend artikelWK 2014 speelschema toevoegen op je smartphone
review-oneplus-one-smartphoneOnePlus heeft met de One een prima smartphone uitgebracht welke verkocht zal worden voor een zeer aantrekkelijke prijs. De smartphone kan goed mee met de high-end smartphones van dit moment.

5 REACTIES

  1. Ik heb de 64GB nu al ruim 4 maanden en ik ben er zeer tevreden mee!

    2 min puntjes:
    – Scherm erg groot. Maar scheelt niet veel met de Samsung S5.
    – Foto’s in schermer of donker erg slecht. veel ruis.

    Verder alleen maar PLUS punten! jullie geven een 4.8 maar voor mij is het een 4.5

  2. Mooie review en wat een mooi toestel voor dat geld!
    Kleine opmerking over het taalgebruik: je haalt veel “welke” en “die” door elkaar en Magnesium is ook een metaal.
    Verder toppie hoor, ik wil niet zeuren, maar doe er je voordeel mee.

  3. Mooi design, vooral de ronding van de boven- en onderkant i.c.m. de scherpe hoeken: goed afgekeken van de Cowon iAudio J3. Heeft mij bijna overgehaald om hem aan te schaffen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in