Review: OnePlus One smartphone

Behuizing en uiterlijk

Op de vorige pagina’s zijn enkele details beschreven over de nieuwe OnePlus One smartphone. Nu gaan wij verder op de werking van verschillende toepassingen, functionaliteiten en mogelijkheden van de smartphone. In onderstaande tabel is een overzicht zichtbaar met een vergelijking tussen verschillende smartphones op basis van de afmetingen en gewicht. In onderstaande tabel worden de afmetingen vergeleken met verschillende smartphones waaronder de iPhone 5S, HTC One, Nexus 5, Galaxy S5 en Note 3.

ToestelSchermLengteBreedteDikteGewicht
OnePlus One5,5''152.9mm75.9mm8,9mm162gram
Xperia Z25,2"146,8mm73,3mm8,2mm158gram
iPhone 5S4" 124mm59mm 7,6mm112gram
HTC One M85"146,4mm 70,6mm9, 35mm160gram
Nexus 54,95"138mm69mm 8,6mm130gram
Galaxy S55"142mm72mm8.1mm145gram
Galaxy Note 35,7" 151mm80mm8.3mm168gram

Uiterlijk

De Oneplus One is met afmetingen van 152,9 x 75,9 x 8,9 millimeter ongeveer net zo groot als de 5,7 inch Samsung Galaxy Note 3. Met 162 gram is de One iets lichter als de Note 3, die 168 gram weegt. Wel is de OnePlus One in vergelijking met de Note 3 een stuk smaller. 

DSC_0201 (Copy) kopie

Het frame van de OnePlus One is niet gemaakt van aluminium/ metaal maar van magnesium. De materiaal keuze is bewust gekozen omdat magnesium een stuk lichter is in vergelijking met aluminium/ metaal. Ook is er een voordeel dat de signalen beter ontvangen/ verstuurd kunnen worden doordat magnesium signalen beter kan doorlaten. Standaard komt het toestel in twee kleuren op de markt, waaronder Silk White en Sandstone Black. Bij het begin was de Sandstone Black variant erg gevoelig voor vingerafdrukken en stof, na een aantal uur was dit zo goed als verdwenen. De Sandstone Black variant voelt erg fijn aan en ligt heerlijk in de hand. Door de korrelige coating is er zeer veel grip aanwezig.

Oneplus-21 Oneplus-28

De sim-tray is aanwezig aan de zijkant van de smartphone, je ziet de SIM-tray niet zitten en loopt goed over op de rest van de behuizing. Een geheugenkaart lezer ontbreekt, maar met het topmodel welke beschikt over 64GB is er voor de meeste gebruikers voldoende opslag aanwezig.

Ondanks het flinke 5,5-inch scherm van de OnePlus One is de smartphone goed te bedienen, de power knop is in het midden van de rechterzijde bevestigd, de bezel rondom het scherm is compact en ook de onderzijde met de capacitive keys. In Cyanogenmod is het ook mogelijk om de capacitive keys om te switchen naar software keys. De knoppen aan de zijkant zijn zeer goed geplaatst waardoor deze goed bereikbaar zijn. Aan de bovenkant van de smartphone is een hoofdtelefoonaansluiting aanwezig.

Oneplus-16

DSC_0207 (Copy) kopie

De achterkant van de smartphone is afneembaar waardoor het mogelijk is om verschillende aanpasbare covers te gebruiken op de smartphone. Om de achterklep te verwijderen moet je wel eerst de SIM tray verwijderen. OnePlus heeft wel laten weten dat er binnenkort verschillende backplates beschikbaar komen waaronder; bamboe, hout, denimstof en kevlar. De SwapStyle covers van OnePlus zullen los verkocht worden, vooralsnog is er nog geen prijs bekend gemaakt.

swapstyle

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de OnePlus One smartphone:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De smartphone
Pagina 3: Behuizing en uiterlijk
Pagina 4: Scherm kwaliteit
Pagina 5: Benchmark en snelheid
Pagina 6: Software en camera
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Design
Betrouwbaarheid
Mogelijkheden
Software
Prijs/ Kwaliteit
Vorig artikelMozilla ontkent Chromecast concurrent
Volgend artikelWK 2014 speelschema toevoegen op je smartphone
review-oneplus-one-smartphoneOnePlus heeft met de One een prima smartphone uitgebracht welke verkocht zal worden voor een zeer aantrekkelijke prijs. De smartphone kan goed mee met de high-end smartphones van dit moment.

5 REACTIES

  1. Ik heb de 64GB nu al ruim 4 maanden en ik ben er zeer tevreden mee!

    2 min puntjes:
    – Scherm erg groot. Maar scheelt niet veel met de Samsung S5.
    – Foto’s in schermer of donker erg slecht. veel ruis.

    Verder alleen maar PLUS punten! jullie geven een 4.8 maar voor mij is het een 4.5

  2. Mooie review en wat een mooi toestel voor dat geld!
    Kleine opmerking over het taalgebruik: je haalt veel “welke” en “die” door elkaar en Magnesium is ook een metaal.
    Verder toppie hoor, ik wil niet zeuren, maar doe er je voordeel mee.

  3. Mooi design, vooral de ronding van de boven- en onderkant i.c.m. de scherpe hoeken: goed afgekeken van de Cowon iAudio J3. Heeft mij bijna overgehaald om hem aan te schaffen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in