Review: OnePlus One smartphone

Benchmark en prestaties

Snelheid

De eerste indruk van de snelheid van de smartphone is zeer goed te noemen, de smartphone beschikt over vergelijkbare specificaties met de overige high-end smartphones, zo is er een quad-core Qualcomm Snapdragon 801 processor aanwezig welke is geklokt op een snelheid van 2,5Ghz. De processor wordt ondersteund door een Adreno 330 GPU. De CPU wordt ondersteund door 3GB aan RAM geheugen. Met deze specificaties heeft de OnePlus One een voorsprong in vergelijking met andere smartphones.

De prestaties worden ook geoptimaliseerd door de aanwezige Cyanogenmod, er zijn namelijk een aantal optimalisaties aanwezig waardoor multi-tasking en rendering verbeterd zijn in vergelijking met de standaard Android ROM. Door Cyanogenmod heeft de OnePlus One een flink verbetering ondergaan, zo is er een fastboot mogelijkheid voor een snellere boot, en is het accu gebruik verminderd. Over het algemeen zijn wij zeker te spreken over de keus van de hardware, een van de belangrijkste factoren in de prestaties is toch de aanwezigheid van CyanogenMod. In onderstaande vergelijking diverse benchmark resultaten.

Quadrant benchmark 

Een van de bekendste benchmark programma’s voor Android is de Quadrant bench test. Quadrant is een test waarmee je de prestaties van de CPU/ I/O en de 3D graphics kan testen. Wij gebruiken de Quadrant Standard Edition test op de meest recente versie.  De Quadrant benchmark score van de OnePlus One is lager als de Samsung Galaxy S5. De OnePlus One behaalde een score van 23564 terwijl de Galaxy S5 een score behaalde van 25041.

ToestelScore
Samsung Galaxy S525041
OnePlus One23564
LG G220654
HTC One M819139
Sony Xperia Z218584
HTC One 12848

Antutu benchmark

Ook bij de Antutu CPU benchmark behaald deze smartphone een zeer goede score en staat boven de Galaxy Note3, Xperia Z2 en Galaxy S5. Met een Antutu benchmark score van 37797 staan deze smartphone zo goed als op de eerste plek in de Antutu benchmark toplijst. In onderstaande tabel de totaal score van de Antutu benchmark.

ToestelScore
OnePlus One37797
HTC One M837102
Samsung Galaxy S536161
Samsung Galaxy Note 335165
LG G233789
Sony Xperia Z232768
LG G Pro 230068

4G in Nederland

De OnePlus One maakt helaas geen gebruikt van de LTE band 20. De OnePlus One gebruikt de LTE banden: 1/3/4/7/17/38/39/40/41. LTE 20 wordt op dit moment veel gebruikt in Nederland door verschillende netwerken waaronder KPN en Vodafone. Wel wordt er in Nederland de 1800Mhz frequentie gebruikt; LTE Band 3 welke wel door de OnePlus One wordt ondersteund.

Verschillende providers hebben een volledige dekking voor de OnePlus One, T-mobile maakt volledig gebruikt van band 3 waardoor het in Nederland mogelijk is om via T-Mobile het 4G netwerk te gebruiken. Vodafone maakt in Nederland gebruikt van de 800Mhz en 1800Mhz frequentie. Vodafone heeft zo goed als het hele netwerk uitgerust met de 20 band, hierdoor is het niet mogelijk om via Vodafone 4G op de OnePlus One te gebruiken. Ook KPN maakt in Nederland gebruikt van het band 20 netwerk. Momenteel is KPN Bezig met het plaatsen van 1800Mhz masten, het gaat nog wel even duren voordat de dekking zo goed als rond is in Nederland om het 1800Mhz netwerk.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de OnePlus One smartphone:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De smartphone
Pagina 3: Behuizing en uiterlijk
Pagina 4: Scherm kwaliteit
Pagina 5: Benchmark en snelheid
Pagina 6: Software en camera
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Design
Betrouwbaarheid
Mogelijkheden
Software
Prijs/ Kwaliteit
Vorig artikelMozilla ontkent Chromecast concurrent
Volgend artikelWK 2014 speelschema toevoegen op je smartphone
review-oneplus-one-smartphoneOnePlus heeft met de One een prima smartphone uitgebracht welke verkocht zal worden voor een zeer aantrekkelijke prijs. De smartphone kan goed mee met de high-end smartphones van dit moment.

5 REACTIES

  1. Ik heb de 64GB nu al ruim 4 maanden en ik ben er zeer tevreden mee!

    2 min puntjes:
    – Scherm erg groot. Maar scheelt niet veel met de Samsung S5.
    – Foto’s in schermer of donker erg slecht. veel ruis.

    Verder alleen maar PLUS punten! jullie geven een 4.8 maar voor mij is het een 4.5

  2. Mooie review en wat een mooi toestel voor dat geld!
    Kleine opmerking over het taalgebruik: je haalt veel “welke” en “die” door elkaar en Magnesium is ook een metaal.
    Verder toppie hoor, ik wil niet zeuren, maar doe er je voordeel mee.

  3. Mooi design, vooral de ronding van de boven- en onderkant i.c.m. de scherpe hoeken: goed afgekeken van de Cowon iAudio J3. Heeft mij bijna overgehaald om hem aan te schaffen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in