Review: OnePlus One smartphone

Software en camera

De OnePlus One draait niet op een standaard Android versie, de smartphone beschikt namelijk over de meest recente CyanogenMod versie, het gaat hierbij om versie CM 11S. De ervaring van CyanogenMod resulteert dicht bij de stock Android versie, zo zijn er weinig voor geïnstalleerde apps aanwezig.

Screenshot_2014-06-23-16-16-44 Screenshot_2014-06-23-16-16-52

CyanogenMod beschikt zoals op bovenstaande afbeelding te zien over een aangepaste lockscreen. Het is een zeer eenvoudig lockscreen welke alleen beschikt over de basis functionaliteiten. Je kan het toestel unlocken door het vlak naar beneden te halen. Via de instellingen kan je de lockscreen instellingen volledig aanpassen naar eigen wens.

CyanogenMod beschikt ook over een aantal unieke functionaliteiten welke alleen aanwezig zijn in de Cyanogen Android versie. Een van deze apps is Voice+. Ook is een unieke feature de switch tussen de capacitieve toetsen en de on-screen toetsen op het scherm. CyanogenMod beschikt ook over vele software optimalisaties waardoor Android een stuk sneller werkt, wat wij vooral hebben gemerkt bij de OnePlus One is dat de accu het erg goed kan volhouden, met onze eerste volledige laadbeurt behaalde de smartphone  een actieve online tijd van ruim 1,5 dag. Tijdens de eerste dagen hebben wij veel getest met de smartphone en ook de benchmark tools gedraaid. Over enkele dagen zullen wij het batterij gebruik van de smartphone opnieuw meten.

Screenshot_2014-06-23-16-20-00 (Copy)

Met CM 11S krijg je een vergelijkbaar out-of-the-box experience zoals een stock Android versie. CM is vooral gericht op de aanpasbare hoeveelheid instellingen.  Je kan net een stap verder met de instellingen zoals de normale Android versie. Zo is het mogelijk om te bepalen wat je op de statusbalk krijgt te zien, hoe snel instellingen worden weergeven en bijvoorbeeld of er capacitieve knoppen of touch screen toetsen komen. Met de sectie performance is het mogelijk om te sleutelen aan de processor. I/O en geheugenbeheer. Ook beschikt CyanogenMod over een eigen ’thema store’. In deze store zijn verschillende thema’s aanwezig, met een thema is het eenvoudig om de interface van de smartphone te veranderen, zoals de iconen, wallpapers en animaties. Op dit moment zijn er enkele thema’s beschikbaar, maar als het bereik van CyanogenMod vergroot zullen ook de custom thema’s flink toenemen in de store. Op dit moment heb je de keuze tussen twee verschillende thema’s waaronder de standaard CyanogenMod theme en de standaard Android interface.

Wel zijn er nog enkele bugs aanwezig in de CM versie van de OnePlus One, naar verwachting zal CM deze patchen met een aankomende OTA update, het gaat hierbij vooral om de camera performance en geluid-niveau’s.

Instellingen

De instellingen zijn uitgebreid. Zo is het mogelijk om de scherm en verlichting aan te passen, je kan er voor kiezen om de functionaliteit; dubbelklik om te ontwaken te gebruiken. Wij hebben deze functie standaard uitgezet omdat dit vrij gevoelig is. Wel is er een grote hoeveelheid voor de aanpasbare meldingslampjes. Het is mogelijk om per app een indicatie kleur te configureren, naast de kleur is het ook mogelijk om de duur en snelheid te veranderen.

Camera

De OnePlus One beschikt over een 13 megapixel Sony Exmor lens met f/2.0. De camera module bestaat uit zes verschillende lenzen, bij de concurrenten zijn er slechts 5 lenzen aanwezig. De extra lens moet zorgen voor een betere weergave en een verbetering in de kwaliteit van de foto, dus minder ruis en betere kleuren. Aan de voorzijde is een 5 megapixel camera aanwezig welke gebruikt kan worden voor de selfies, skype etc.

Oneplus-30

De camera app van Cyanogen is een combinatie van de standaard Android app en de eigen interface van Cyanogen. De camera app heeft is zeer eenvoudig te bedienen en beschikt over diverse gestures waardoor je makkelijk kan switchen tussen de camera profielen zoals Panorama en bijvoorbeeld HDR.

Video opname is mogelijk in 2K en 4K kwaliteit. Voor opname in 4K kwaliteit is de 64GB versie van de smartphone wel vereist aangezien 3 minuten 4K video ruim 1,5GB opslag gebruikt. Ook is er slow-motion beschikbaar, dit kan alleen in 720p resolutie voor 60 of 120fps.

[pull_quote_center]Deze pagina wordt nog bijgewerkt met recente foto’s welke gemaakt zijn door de OnePlus One.[/pull_quote_center]

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de OnePlus One smartphone:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De smartphone
Pagina 3: Behuizing en uiterlijk
Pagina 4: Scherm kwaliteit
Pagina 5: Benchmark en snelheid
Pagina 6: Software en camera
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Design
Betrouwbaarheid
Mogelijkheden
Software
Prijs/ Kwaliteit
Vorig artikelMozilla ontkent Chromecast concurrent
Volgend artikelWK 2014 speelschema toevoegen op je smartphone
review-oneplus-one-smartphoneOnePlus heeft met de One een prima smartphone uitgebracht welke verkocht zal worden voor een zeer aantrekkelijke prijs. De smartphone kan goed mee met de high-end smartphones van dit moment.

5 REACTIES

  1. Ik heb de 64GB nu al ruim 4 maanden en ik ben er zeer tevreden mee!

    2 min puntjes:
    – Scherm erg groot. Maar scheelt niet veel met de Samsung S5.
    – Foto’s in schermer of donker erg slecht. veel ruis.

    Verder alleen maar PLUS punten! jullie geven een 4.8 maar voor mij is het een 4.5

  2. Mooie review en wat een mooi toestel voor dat geld!
    Kleine opmerking over het taalgebruik: je haalt veel “welke” en “die” door elkaar en Magnesium is ook een metaal.
    Verder toppie hoor, ik wil niet zeuren, maar doe er je voordeel mee.

  3. Mooi design, vooral de ronding van de boven- en onderkant i.c.m. de scherpe hoeken: goed afgekeken van de Cowon iAudio J3. Heeft mij bijna overgehaald om hem aan te schaffen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in