Is de BlackPhone wel zo veilig?

De BlackPhone is begin dit jaar aangekondigd, en volgens de fabrikant de veiligste Android smartphone op de markt. KPN wilde de smartphone als eerste provider aanbieden, maar aangezien de provider de smartphone eerst wil testen is deze uitgesteld. 

The Blackphone

Wanneer de release is bij KPN van de BlackPhone is nog onduidelijk. Het lijkt erop dat KPN toch aan het twijfelen is geraakt, want hoe veilig is de BlackPhone nou eigenlijk? De smartphone blijft draaien op Android, alleen is de versie zwaar aangepast. In februari reageerde een aantal IT professionals enthousiast, de telefoon zou bestand moeten zijn tegen de NSA privacy toepassingen en de laatste technologie op gebied van beveiliging en privacy.

Het is erg lastig om apps geïnstalleerd te krijgen op de smartphone, dit komt door de interface van de PrivOS. Ook de prestaties van de smartphone zijn erg naar beneden gegaan in vergelijking met andere smartphone, je betaald gewoon voor de software.  Het toestel wordt momenteel getest door KPN product house, waarin met name de performance en compatibiliteit op het netwerk wordt getest. Volgens KPN is de inschatting van de lanceringsdatum eind dit jaar. De smartphone is veilig maar zeer beperkt, apps installeren gaat bijvoorbeeld erg lastig vanwege de extra software beveilings laag.

De BlackPhone:

De Blackphone beschikt over een 4,7-inch scherm met een nog onduidelijke resolutie. Er is een quad core processor aanwezig welke draait op een kloksnelheid van minimaal 2Ghz. Naast de quad core processor is er ook 2GB aan werkgeheugen aanwezig en 16GB interne opslag.

BRONGSMhelpdesk
Vorig artikelSaffierglas iPhone 6 niet krasvast
Volgend artikelPlayStation 4 firmware update 1.74 beschikbaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in