Facebook zet dubbele nettowinst neer dankzij reclame

Het gaat goed met de sociale netwerksite Facebook, afgelopen kwartaal heeft Facebook het mogelijk gemaakt om de nettowinst te verdubbelen, dit komt voornamelijk door de grote hoeveelheid reclame op het sociale netwerk. Dankzij een nieuwe stijging van de mobiele reclame inkomsten en het steeds groeiende aantal gebruikers is er een flinke stijging in de nettowinst te zien. 

Een jaar geleden was de nettowinst van het bedrijf 333 miljoen dollar, op dit moment is de nettowinst van Facebook 791 miljoen dollar, de omzet is gestegen met 67 procent tot 2,9 miljard dollar. Het grootste deel van de nettowinst heeft te maken met de advertentie inkomsten. De inkomsten daaruit namen met 67 procent toe tot 2,7 miljard dollar.

Ook het aandeel uit de mobiele markt is flink toegenomen. In het tweede kwartaal was de waarde van de mobiele gebruikers op het netwerk 62 procent, ten opzichten van 59 procent van de eerste drie maanden van 2014. Ook het aantal gebruikers blijven toenemen. Volgens het bedrijf waren er eind juni 1,32 miljard actieve maandelijkse gebruikers op het netwerk, tegenover 1,28 miljard gebruikers eind maand.

Vorig artikelRabobank Internetbankieren opnieuw onmogelijk door storing
Volgend artikelFlinke groei voor verkoop LG smartphones

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in