Gebruik Twitter-app daalt onder Nederlandse jeugd

Jongeren verwijderen steeds vaker de Twitter app van hun mobiele telefoon. In een jaar tijd is het aandeel van Nederlandse jongeren welke de app hebben geïnstalleerd op de telefoon gedaald van 66 procent naar slechts 40 procent, dat blijkt uit een onderzoek van Telecompaper

In totaal maakt nog 25 procent van de Nederlanders gebruik van de Twitter applicatie, een jaar geleden was dit aandeel nog 32 procent. De dalende trend is niet alleen te zien onder de Nederlanders. Hoewel de populariteit van Twitter afneemt, blijft de dienst nog wel een stuk populairder in vergelijking met andere apps waaronder, Skype, Instagram en Snapchat.

Het Telecompaper Consumer Panel heeft een onderzoek gestart naar het appgebruik onder 20.000 Nederlanders, vooral jongeren zijn minder populair geworden op het Twitter platform, dit komt waarschijnlijk door de komst van alternatieve apps waaronder Instagram. Het is niet bekend hoeveel het sociale netwerk is afgenomen, het onderzoek heeft alleen gekeken naar de mobiele apps.

BRONTelecompaper
Vorig artikelFlinke groei voor verkoop LG smartphones
Volgend artikelSony Xperia Z3 te zien op foto’s

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in