Review: Synology DS713+

Benchmark en prestaties

De prestaties zijn natuurlijk een van de belangrijkste onderdelen voor de Synology NAS. Om de NAS goed te kunnen beoordelen hebben wij de standaard benchmark test uitgevoerd voor de NAS systemen. Qua performance is de DS713+vergelijkbaar met de DS1513+ Nas welke wij enkele maanden geleden hebben getest, het enige verschil is de hoeveelheid RAM.

Wij hebben tijdens onze test 2X een 2TB Western Digital Green schijf gebruikt met een Sata 600 schijf. De test hebben wij uitgevoerd in combinatie met een Windows systeem en de mobiele platformen waaronder de iPad en OnePlus One voor de mobiele applicaties.

Synology-DS713-16

Het stroom verbruik van deze NAS is in standyby mode gemeten op 0.37w. Met twee schijven verbruikt de NAS in sleep mode: 18,7w, IDLE: 23,3 W en tijdens zware load 28,6w. Dit is gebaseerd op twee schijven van het merk WD met een capaciteit van 2TB, het gaat hierbij om de Western Digital Green schijven.

Doorvoersnelheid

De NAS is aangesloten op een gigabit netwerk. Om de doorvoersnelheid te testen hebben wij onze Windows 8.1 pc direct aangesloten op de router waar ook de NAS mee is verbonden via een link-aggregation netwerk aangesloten op de NAS in combinatie met 2 actieve netwerk verbindingen. Onderstaande resultaten gemeten in Raid 1. ( de resultaten zijn gebaseerd op een intern netwerk)

  • (Upload)Van PC naar NAS: 160MB/s tot 172MB/s
  • (Download)Van NAS naar PC: 235MB/s tot 240MB/s

Tijdens bovenstaande test actie verbruikte de NAS zo goed als geen resources. Via de systeembronnen kan je goed aflezen op hoeveel procent de CPU heeft gedraaid, tijdens deze test behaalde de CPU tijdens schijf en lees een maximale CPU resource van 10% tot 15%. Tijdens onze test gebruikte we wel een actieve link aggregation verbinding. In onderstaande afbeelding de resultaten tijdens de data overdracht:

Resources-tijdens-data-overdracht

 

Aggregation zorgt ervoor dat er twee netwerk verbindingen zijn aangesloten waardoor het inkomende uit uitgaande verkeer verspreid verzonden wordt over het netwerk. Met link aggregation behaald je hogere snelheden waardoor de NAS in vergelijking met single ethernet ports een behoorlijke boost krijgt in de netwerk en transfer capaciteit. Bovenstaande snelheden zijn ook behaald met een link aggregation setup.

Performance volgens Synology.com

Synology-benchmark

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de DS713+ NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Synology NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
10
Software
10
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
9
Vorig artikelAbonnementsdienst EA komt voorlopig niet naar PlayStation 4
Volgend artikelSterke kwartaal cijfers voor Twitter
review-synology-ds713De DS713+ is een echte wolf in schaapskleren, voor de consument welke de basisfunctionaliteiten gebruikt wellicht te veel van het goede maar voor klein tot middelgrote bedrijven is deze NAS geschikt als alles-in-een oplossing met een uitgebreide schaalbaarheid en uitbreidingsmogelijkheden voor meer opslag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in