‘Moederbord iPhone 6 zou ondersteuning bieden voor NFC en 802.11ac’

Een website claimt dat ze foto’s in handen hebben van het logic board welke gebruikt zal worden bij de iPhone 6. Het logic board kan gezien worden als het moederbord waarop alle componenten zijn aangesloten. Volgens de bron zijn er enkele belangrijke functionaliteiten aanwezig welke bij de iPhone 5s nog ontbreken. 

Moederbord-iPhone 6

Een van deze nieuwe functionaliteiten is de aanwezigheid van NFC. Deze techniek wordt al een tijdje gebruikt in vele nieuwe high-end smartphones. Momenteel redelijk gebruikt, maar er zijn nog weinig toepassingen. De banken zet NFC momenteel in voor het draadloos betalen via een smartphone. Apple zag in het verleden vrij weinig in NFC< maar toch duikt het gerucht op dat Apple NFC zal toepassen bij de nieuwe iPhone.

Een andere eigenschap van het opgedoken logic board is de snellere 802.11ac WiFi mogelijkheid. Momenteel wordt de snellere wifi verbinding al gebruikt in de iMac computers en Airport routers, dus het is niet onwaarschijnlijk dat 802.11ac wifi gebruikt zal worden bij de nieuwe iPhone 6.

Vorig artikel‘Motorola werkt aan Nexus smartphone onder codenaam Shamu’
Volgend artikel‘iPhone 6 komt ook met plastic behuizing beschikbaar’

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in