Maakt Apple de oude iPhone bewust trager?

Al langere tijd gaan er geruchten rond dat Apple de oude iPhone bewust langzamer maakt. Via een software update worden de oudere iPhones bewust trager gemaakt. Hierdoor zou Apple consumenten verleiden om sneller een nieuwe iPhone te kopen. 

searches-samsung-galaxy-slow

iPhone-slow

Apple zou niet de enige zijn welke dit model hanteert, het is namelijk erg goed voor het bedrijf als de consument regelmatig nieuwe producten blijven kopen. student economie aan de Amerikaanse Harvard universiteit heeft een onderzoek gestart en besloot via Google Trends te onderzoeken hoe vaak er gezocht werd naar het zoekwoord ‘iPhone slow’ na de release van een nieuwe iPhone model. Na iedere nieuwe release is er duidelijk een piek te zien in de zoekhoeveelheid naar het zoekwoord ‘iPhone slow’

Bij de concurrent, Samsung is er in het zelfde onderzoek geen piek te zien welke gekoppeld kan worden met de launch van een nieuwe smartphone. Dit verschil komt wellicht omdat 18 procent van de Android gebruikers het laatste besturingssysteem heeft draaien op de smartphone, bij Apple is dit 90 procent waardoor Apple meer kan aanpassen aan de software met een groter bereik. Nog steeds is er nog geen informatie beschikbaar, of Apple inderdaad oudere iPhones trager maakt om de verkoop te vergroten van de nieuwe modellen.

VIAApparata
Vorig artikelHands-on met werkende iPhone 6 kloon opgedoken
Volgend artikel‘HTC One met Windows Phone is in testfase’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in