Gratis mobiel bellen en internet komt ook naar Nederland

Goed nieuws voor de Nederlandse welke niet al te veel willen uitgegeven voor een mobiel telefoon abonnement. De Amerikaanse telecomaanbieder FreedomPop komt ook naar Nederland en levert gratis bellen in ruil tegen reclame. Hierdoor heeft de gebruiker een gratis abonnement op basis van reclame. 

Freedompop

FreedomPop staat inmiddels al drie jaar in de VS en heeft een kwart miljoen klanten. Momenteel is FreedomPop in België begonnen met een test. Als deze test een succes wordt zullen er veel landen volgen. Via de test in Belgié is het voor de gebruiker mogelijk om gratis 200 minuten te bellen, 500 sms-jes te versturen en per maand 500 MB data te verbruiken. Wel krijgt de gebruiker in ruil voor het gratis abonnement advertenties te zien,

Wel is het mogelijk om de advertenties te verwijderen van het netwerk, hiervoor moet je wel betalen. FreedomPop heeft laten weten dat tussen de 5 en 15 procent van alle gebruikers overstapt op een betaald abonnement. Dit percentage is voldoende om het bedrijf winstgevend te maken. Inmiddels heeft het bedrijf in de Verenigde Staten 250.000 actieve klanten.

De kans is aanwezig dat de Freedompop dienst in Nederland zal gaan draaien op het KPN netwerk aangezien FreedomPop in België ook via Base werkt, een dochteronderneming van KPN.

Vorig artikelNPO gaat cookiebeleid aanpassen na dreiging met dwangsom van ACM
Volgend artikelXiaomi smartphones versturen ongevraagd data naar Chinese server

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in