Overheid Rusland wil toegang tot broncode Apple en SAP

De Russische overheid heeft een verzoek ingepland bij Apple om de broncode van hun software te overhandigen aan de Russische overheid. De Russen willen in de broncontrole controleren over er geen backdoors aanwezig zijn in de software. De Russische overheid wil zowel toegang tot Apple en SAP. 

Apple

De Russen hebben zelf bekendgemaakt dat ze bij Apple en SAP een aanvraag hebben ingediend om de broncode van de software te bekijken. Het verzoek is afkomstig van de Russische Minister van Communicatie Nikolai Nikiforov. De Russen hebben in een verklaring laten weten dat ze de belangen en privacy van de consument willen waarborgen en de staatsveiligheid. Hoe de bedrijven denken over de onderhandeling van de bron code is nog onduidelijk.

Wel is het een risico voor de bedrijven om de broncode af te geven, mocht dit toch gebeuren dat komt de interne werking van de software op straat te liggen waardoor  er vele nieuwe beveiligingsrisico’s kunnen ontstaan. Wat Rusland gaat doen als Apple en SAP besluiten de broncode niet te delen is onduidelijk, maar er een kans dat er een import en verkoopverbod komt in Rusland.

Vorig artikelXiaomi smartphones versturen ongevraagd data naar Chinese server
Volgend artikelManager Apple Store hint naar verkoop datum iPhone 6

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in