Samsung Galaxy Alpha vs. Galaxy S5; de verschillen

De Samsung Galaxy S5 was enkele tijd het topmodel van Samsung, voor dit najaar is de nieuwe Samsung Galaxy Alpha het nieuwe topmodel van Samsung. In onderstaande artikel de belangrijkste verschillen tussen de Samsung Galaxy S5 en de nieuwe Galaxy Alpha. De Samsung Galaxy Alpha moet de concurrentie aan gaan met de iPhone 6. 

Samsung-Alpha

De Samsung Galaxy Alpha heeft een lagere resolutie dan de huidige Galaxy S5. Zo beschikt de Galaxy Alpha over een resolutie van 1280×720 pixels terwijl de Galaxy S5 het moet doen met een Full HD resolutie. Wel wordt bij beide toestellen de SuperAmoled technologie gebruikt in combinatie met Gorilla Glass 3.

Samsung heeft de Galaxy Alpha uitgerust met een aluminium frame, de achterzijde van de smartphone is nog wel van plastic. In tegenstelling tot de Galaxy S5 is de behuizing van de Galaxy Alpha uitgerust met luxere materialen waaronder metaal. De Galaxy S5 is geheel vervaardigd uit plastic.

Besturingssysteem:

De Galaxy Alpha en Galaxy S5 worden beiden geleverd met Android 4.4 Kitkat. De Galaxy S5 draait op versie 4.4.2 terwijl de Galaxy Alpha het moet doen met versienummer 4.4.4. De nieuwe Android 4.4.4 versie is gericht op snelheid en een betere accuduur. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe functionaliteiten aanwezig waaronder de full screen immersive mode en de nieuwe Google Cloud Print dienst. Uiteraard zal de Galaxy S5 de Android 4.4.4 update binnenkort ook ontvangen.

Processor:

De Galaxy S5 beschikt over een 2,5Ghz quad core Snapdragon 801 processor van Qualcomm in combinatie met 2GB aan RAM. De Galaxy Alpha beschikt over 2GB aan RAM en een octa-core processor. Deze processor bestaat uit twee quad core processor waaronder een krachtige 1,8Ghz Cortex A15 processor en een energiezuinige Cortex A7.

Camera:

De camera van de Galaxy S5 is voorzien van meer megapixels, zo beschikt de camera van de Galaxy S5 over een 16-megapixel sensor terwijl de Galaxy Alpha is voorzien van een 12-megapixel sensor. Beide toestellen beschikken over een LED-flitser en hebben de mogelijkheid voor 4K video opname.

De Samsung Galaxy Alpha kan je zien als de design telefoon van Samsung met een metalen frame. Wel is er en groot verschilt te zien tussen beide toestellen, zo beschikt de Galaxy S5 over een hogere resolutie, wel is het display van de Galaxy Alpha met 4,7-inch kleiner de de Galaxy S5. Daarnaast ontbreekt er een microSD kaartlezer en is de Alpha niet waterdicht.

Vorig artikel‘iPhone 6 krijgt nieuwe omkeerbare USB stekker’
Volgend artikelKrijgt de Samsung Galaxy S4 nog een nieuwe update?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in