Weinig animo voor Google Glass in Nederland

De Google Glass is een van de meest besproken gadgets van het jaar, maar Nederlanders zitten helemaal niet zo te wachten op de nieuwe gadget van Google. Uit een onderzoek van Multiscope is gebleken dat Nederlanders nog maar weinig zien in de nieuwe digitale bril van Google. Naast weinig interesse zijn de Nederlanders ook bang voor de Google Glass, voornamelijk met de invloed van de privacy. 

googleglass

Er is een onderzoek gedaan onder 1008 Nederlanders, vier op de vijf Nederlanders hebben aangegeven wel eens gehoord te hebben van de Google Glass. Tweederde van de ondervraagden weet ook echt inhoudelijk wat van de bril af, maar ruim 81 procent van de ondervraagden ziet het idee van Google niet zitten.

De Google Glass kan daardoor in Nederland op weinig interesse rekenen. Veel gebruikers denken dat Google Glass afleidt bij het gebruik. Ook willen veel gebruikers geen bril dragen waar dat niet nodig is. 63 procent denkt dat hun privacy in het geding komt als anderen een bril zullen dragen.

Prijs te hoog

Er is nog een struikelblok, de prijs van de Google Glass is erg hoog. Voor de bril moet je op dit moment 1500 dollar betalen, men zou voor de bril tussen de 100 en 130 dollar willen uitgeven.

Vorig artikelOok Asus komt met Android wear horloge
Volgend artikelSamsung onthult nieuwe Note 4 en Galaxy Note Edge

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in