Google introduceert nieuwe Nest thermostaat in Nederland en België

Google zal de populaire Nest thermostaat en rookmelder ook in Nederland en België uitbrengen. Zo maakt het bedrijf bekend op de IFA beurs in Duitsland. Het is nog onbekend hoeveel de producten in Nederland en België gaan kosten. Ook is de exacte introductiedatum nog niet bekend. 

Nest-thermostaat

Volgens Lionel Paillet, hoofd van de Europese divisie va n Next komt de nieuwe Nest thermostaat eind deze maand op de markt. De slimme thermostaat en rook melder werd begin dit jaar voor een bedrag van 2,5 miljard euro overgenomen door Google, de producten worden verkocht bij een aantal grote winkels, welke dat zijn wil Paillet nog niet zeggen.

De Nest werkt ook samen met energiebedrijven, de bedrijven zullen deze producten samen met het energieabonnement aanbieden. In Nederland is dat Essent, terwijl Nest in België samenwerkt met Lampiris. Later komen daar misschien nog andere energiebedrijven bij. De Nest thermostaat kan op afstand via een applicatie worden bediend via de smartphone of tablet. Ook heeft de thermostaat bewegingssensoren aan boord, zodat het apparaat weet of er mensen thuis zijn.

Vorig artikelRetailers melden matige ontvangst voor Xbox One
Volgend artikelGoogle begonnen met reguliere verkoop Google Glass via Play Store

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in