Review: QNAP HS-251

De QNAP HS-251

De Qnap HS-251 heeft de beschikking over een dual core processor welke draait op een snelheid van 2,58Ghz. Het model van de chip is een Intel Celeron 2,41Ghz dual core processor welke draait op een maximale kloksnelheid van 2,58Ghz. Normaal draait de processor op een snelheid van 2,41GHz. Verder beschikt de Qnap HS-251 over 1GB DDR3 geheugen en 512MB flashgeheugen. Qnap laat de NAS draaien op de QTS firmware.

Het stroomverbruik van de nas wordt door QNAP gespecificeerd op circa 9W bij schijven in idle-modus en 15,7W bij twee draaiende 1TB-harddisks. Voor een multimedia nas met twee bays is dit een krachtige setup. Ook vanwege het ontbreken van de interne ventilators, je leest het goed. De NAS bevat intern geen ventilatoren maar wordt passief gekoeld, waardoor het apparaat stiller moet opereren en daarmee volgens QNAP geschikt is voor de huiskamer. Bovendien is de HS-251 geschikt voor mediacenterfunctionaliteit dankzij een hdmi-aansluiting en ondersteuning voor XBMC versie 12.

Verder beschikt het apparaat twee gigabit ethernetaansluitingen aan de achterzijde evenals een twee USB 3.0 en twee USB 2.0 ingangen. Ook is er een infrarood sensor aanwezig waarmee het mogelijk is om een MCE compatibele afstandsbediening te gebruiken.

In totaal zijn er twee hot swap bays aanwezig, aarin je maximaal 12TB aan opslag kan monteren. Maximaal 6TB per bay. Voor een RAID opstelling heb je de volgende mogelijkheden, de RAID mogelijkheden zijn beperkt maar dit komt uiteraard door de aanwezigheid van slechts twee bays.

  • Raid O
  • Raid 1
  • JBOD

Accessoires

De NAS wordt geleverd met een aantal accessoires waaronder:

  • Quick Start Guide
  • 2x Netwerk kabel
  • Montage materiaal
  • Voedingskabel
  • Voedingsadapter

Aansluitingen

Aan de achterkant van de HS-251 zijn een aantal aansluitingen aanwezig, de voorzijde is alleen voorzien van een power-led. Aan de achterzijde van de NAS vinden we de overige aansluitingen. Wel is het onhandig dat de power knop voor het systeem ook aan de achterkant is bevestigd. Op de achterkant vind je tweemaal een USB 2,0 aansluiting, twee gigabit netwerkaansluitingen en een hdmi connectie. Ook zijn er twee USB 3.0 aansluitingen aanwezig en een stroom ingang voor de meegeleverde adapter.

Qnap-12

 

Qnap-11

Design

Het design van de Qnap HS-251 past goed in de huiskamer, zo is de HS-251 NAS stijlvol uitgevoerd met een aluminium behuizing met geborsteld aluminium, ook is de voorzijde minimaal uitgevoerd met alleen een power-led. De power-led geeft de activiteit status aan van de NAS. Door het ontbreken van de interne fans is het een stil en gesloten ontwerp, wel wordt de metalen/ aluminium behuizing vrij warm aangezien de warmte via de behuizing wordt afgevoerd. Tijdens onze test behaalde de NAS een gemiddelde temperatuur van 45-50 graden.

Qnap-2

Specificaties

In onderstaande tabel zijn de belangrijkste specificaties zichtbaar van de Qnap NAS. Op de website van Qnap zijn meer uitgebreide details en product gegevens beschikbaar van de HS-251 NAS.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de HS-251 NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Qnap NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
9
Software
10
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
10
Vorig artikelWearables devices populair op de IFA
Volgend artikelSamsung toont nieuwe Gear S smartwatch tijdens IFA
review-qnap-hs-251De QNAP HS-251 is een zeer goede NAS welke voornamelijk geschikt is voor de media functionaliteiten, zo beschikt de QNAP NAS over goede componenten waaronder een Intel Celeron processor welke geschikt zijn voor de media toepassingen zoals XBMC.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in