‘Facebook Messenger ziet alles wat je doet’

De applicatie Facebook Messenger is toch niet zo veilig als gedacht, de dienst bevat meer code om gebruikers te bespioneren doormiddel van spyware welke daar specifiek voor is ontworpen. Cyberbeveilingsexpert Jonathon Zdziarski heeft op Twitter een waarschuwing vrijgegeven over de Facebook Messenger applicatie. 

De expert is in de code van Facebook gedoken en vond welke informatie het bedrijf allemaal binnenhaalt via de Facebook Messenger dienst. Zo weet Facebook waar je op tikt, hoe vaak een toestel horizontaal of verticaal wordt gebruikt en hoe lang de gebruiker in de app zit versus hoe lang deze op de achtergrond draait.

Ook heeft de applicatie inzicht in de wifi-netwerken welke door de gebruiker worden verbonden, en welke andere applicaties er draaien op het toestel. De expert heeft wel laten weten dat Facebook niet altijd inzicht heeft in het telefoongebruik. Facebook Messenger is sinds kort verplicht voor Facebook-gebruikers die willen chatten met anderen. Eerder kon dat nog vanuit de app van Facebook zelf. Voor het installeren van de applicatie worden er veel permissies  aangegeven, zo moet de app toegang hebben tot de camera, microfoon, contactpersonen, locatiegegevens en meer.

 

Vorig artikel‘Apple Watch heeft slechte accuduur’
Volgend artikelHTC gaat de concurrentie aan met GoPro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in