Vodafone: Heb je een hoger dataverbruik dan verwacht?

Vodafone klanten kampen met een hoge rekening door mysterieus dataverbruik. Veel klanten hebben onverklaarbaar hoge kosten voor het internet buiten het bundel limiet. In korte tijd zijn er vele klachten binnengekregen over de verbruikte MB’s bij data abonnementen. 

Het gaat hier om klanten die tot een paar maanden geleden nooit problemen hadden met hun databundel en opeens een onverklaarbaar hoge rekening binnen hebben gekregen omdat er veel MB’s zijn verbruikt. Sinds een aantal maanden worden vele Vodafone klanten geconfronteerd met stijgende rekeningen voor het gebruik van data buiten de bundels. Er zijn onverklaarbare pieken in het dataverkeer aanwezig, ook op momenteel als er geen activiteit is met de telefoon. Klanten die gebruik maken van de app My Vodafone klagen over de werking van deze app. De gegevens over het gebruik komen niet overeen met de gegevens die zij uiteindelijk op de rekening onder ogen krijgen.

Reactie van Vodafone

Vodafone geeft aan dat er de afgelopen maanden problemen zijn ontstaan met de teller van de bundelstatus bij een klein percentage van de klanten. Ook vanavond tijdens de uitzending van Radar is het Vodafone probleem weer aanbod gekomen.

Oplossing Vodafone: Via TrosRadar

  1. Vodafone komt met de volgende oplossingen:
  2. Alle klanten mogen kosteloos overstappen naar een andere abonnementsvorm. Mensen die vanaf april een abonnement hebben afgesloten hebben deze vorm al. Het grootste verschil is dat bij dit nieuwe abonnement óf de snelheid wordt teruggeschroefd als de bundel is overschreden, óf dat de kosten buiten de bundel lager zijn. Klanten mogen zelf kiezen welke van deze opties ze willen. De abonnementen zijn als het goed is niet duurder en het overstappen is dus gratis.
  3. Vodafone start een webpagina om klanten beter voor te lichten over datagebruik. Daarop is ook het nummer van de helpdesk te vinden zijn waar klanten gratis hun abonnement kunnen wijzigen.
  4. Samen met enkele klanten en een onafhankelijke expert start Vodafone een volgtraject. Daarbij wordt onderzocht hoe het kan dat mensen te maken hebben met onverklaarbaar hoog dataverbruik, en wat er in dit proces van dataverbruik precies gebeurt.
  5. Vodafone gaat alle klachten die Radar heeft ontvangen onderzoeken. Ook mensen die zich na de uitzending nog aanmelden.

Apps om je verbruik te meten

Er zijn verschillende apps om je dataverbruik te meten, denk er wel aan dat geen enkele datateller met volledige zekerheid je data kan berekenen. Van Vodafone is er de My Vodafone App waarmee je het actuele verbruik kan meten. Ook is het verstandig om een extra applicatie te installeren op de smartphone, bijvoorbeeld 3G watchdog.

Vorig artikelAldi verkoopt MD 99430 2-in 1 laptop met full hd scherm
Volgend artikelGoogle krijgt meer dataverzoeken van overheden

1 REACTIE

  1. Ik pleit voor een geijkte manier van meten dataverbruik.
    Zo had ik een wifi hotspot dongle aangeschaft met vooruit dan maar een 3GB limiet per maand. En een aanbieding voor de eerste drie maanden.
    Na een week zat die dongle al op 1,5 GB en bij 2,8 ging na nog geen 2 week inderdaad de rem op de snelheid. Dus abo verhoogd naar duurdere versie met 8 GB, maar ik was wel weer gelijk die aanbieding kwijt.
    In de winkels konden ze het dataverbruik niet geloven.
    De enige verklaring die ik kan bedenken is dat de continu in bedrijf staande hotspot een hoog basis standby verbruik heeft of dat men een datametertje heeft dat bewust hoog verbruik aangeeft zodat ze de snelheid sneller omlaag kunnen schroeven of zoals in mijn geval een duurder abo kunnen slijten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in