Groot beveilingslek in Android browser versie ontdekt

Een onderzoeker heeft vorige week een groot lek in de standaard browser van de oudere Androidversies ontdekt. Dit lek maakt het mogelijk om via een script informatie in te zien over de andere websites. Op dit moment is het verstandig om de Android versie te voorzien van een andere browser. 

Android-malware

Sinds Android 4.1 is Google Chrome de standaard browser geworden in Android, waaronder alle nexus toestellen. Naast de Google Chrome browser is er nog een andere browser welke onderdeel is van het AOSP project. De code uit dit project wordt gebruikt door fabrikanten om hun toestellen te voorzien van nieuwe Androidversies.

De browser uit het AOSP project wordt ook gebruikt door verschillende fabrikanten waaronder HTC, Samsung en Sony. Het is dan ook aan te raden om op een andere browser over te stappen als jouw toestel op een Androidversie onder Android 4.4 (KitKat) en je gebruikt maakt van de standaard Androidbrowser, naast de cookie informatie was het voor de ontwikkelaar ook mogelijk om wachtwoordinformatie te achterhalen.

Vorig artikelGoogle krijgt meer dataverzoeken van overheden
Volgend artikelRockstar verklaart vertraging van GTA V voor pc

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in