iOS 8: Download voor iPhone en iPad en beschikbaarheid

iOS 8 zal vanaf 17 september te downloaden zijn, dat maakte Apple vandaag bekend tijdens de keynote. Het nieuwe mobiele besturingssysteem van Apple is al enkele maanden geleden aangekondigd, en per direct beschikbaar voor iPod, iPhone en iPad. 

Tijdens het WWDC 2014 heeft Apple de eerste details over iOS 8 laten zien. Tijdens de keynote heeft Apple bekend gemaakt dat iOS 8 in het najaar van 2014 zal verschijnen. Het is voor de ontwikkelaars al enige tijd mogelijk om de nieuwe update te installeren.

Is iOS 8 geschikt voor mijn iPhone of iPad. 

Net zoals iOS 7 is iOS 8 geschikt voor een groot aantal apparaten. iOS 8 kan worden geïnstalleerd op de iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5S, iPhone 5C, iPod Touch vijfde generatie, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad air, iPad mini en op de iPad mini retina. Uiteraard is de nieuwe iOS 8 versie ook geschikt voor de nieuwe producten waaronder de nieuwe iPhone 6.

Gebruikers kunnen de update downloaden via iTunes of over-the-air. De update komt uit voor de iPhone 4s, 5, 5s en 5c, terwijl in de iPad-lijn de iPad 2, iPad 3 iPad 4, iPad Air, iPad mini Retina en iPad mini een update krijgen. Ook de vijfde generatie iPod touch krijgt iOS 8.

75c047ba18f80a541634b342ef010fd6cddabe54_xlarge

iOS 8 verbeteringen

Met iOS 8 heeft Apple een verbeterde integratie toegevoegd tussen iOS 8 en Mac OS X. Het is bij bepaalde applicaties mogelijk om bestanden naar boven te swipen waardoor hij van je iDevice naar je Mac gaat. Zo kan je bijvoorbeeld een e-mail swipen van je iPhone naar je Mac. Ook is het mogelijk om sms-berichten en telefoongesprekken van iOS naar OS X Yosemite te sturen. Ook kan je telefoongesprekken beantwoorden via OS X waardoor de iPhone het bel signaal doorstuurt naar Mac OS X.

Berichtencentrum met nieuwe widgetsiOS-8-notificaties

Het heeft even geduurd maar de ontwikkelaars kunnen nu ook eigen widgets ontwikkelen voor de iOS 8 interface. Op deze manier is het mogelijk om app-informatie te tonen op het berichtencentrum. De widgets zijn vooral bedoeld voor interactief gebruik. De gehele widgets applicatie voor iOS 8 is nu vrij te gebruiken voor de ontwikkelaars, waardoor er een flinke toename zal komen in het aantal widget applicaties.

Vernieuwde mail-applicatie

Ook de mail applicatie is flink aangepast voor iOS 8, voortaan is het mogelijk om het bericht op datums te herkennen. Door te klikken op het bericht kun je een agendapunt maken voor in de nieuwe agenda applicatie. Ook zijn er verschillende swipes aanwezig waarmee het mogelijk is om de mails te verwijderen en bijvoorbeeld te verplaatsen.

iOS-8-mail-app

Vorig artikelRockstar verklaart vertraging van GTA V voor pc
Volgend artikel‘Binnenkort bel functionaliteit in Whatsapp’

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in