internetbedrijf Alibaba maakt spectaculaire entree op beurs

Het Chinese tech en internet bedrijf Alibaba heeft een spectaculaire entree op de beursgang gemaakt, met de introductie op de beurs stoot het bedrijf Facebook van de troon als bedrijf met de grootste beursgang ooit. Dat melden verschillende Amerikaanse media. Het aandeel van het bedrijf opende op een beurskoers van 92,70 euro per aandeel en is alleen maar omhoog gegaan. 

Alibaba_Chinese_logo

Met de beursgang werd al na enkele minuten 21,8 miljard dollar opgehaald, wat het de grootste beursgang in Amerika ooit maakt. De introductie prijs voor één aandeel was 68 dollar. Met een minimale opbrengst van bijna 22 miljard dollar is de beursgang van Alibaba de grootste ooit in de VS. De opbrengst kan nog verder oplopen, het kan nog oplopen waardoor de beursgang van Alibaba in de boeken kan komen als grootste beursgang ooit. Door het succes van Alibaba is het aandeel van Yahoo met 4 procent gedaald.

Wat is Alibaba:

Alibaba is een Chinese internetwinkel welke naast een online winkel en marktplaats ook verschillende IT diensten heeft gekoppeld aan het platform, van de betaalservice Alipay tot diensten voor dataopslag via internet in de ‘cloud’. De websites en diensten van Alibaba zijn groter dan Amazon.com en eBay samen. Meer dan 80 procent van de Chinese internetverkopen in China gaat via de Alibaba groep.

Vorig artikelSony komt met nieuwe Sony SmartEyeglass
Volgend artikelGoogle zet op Android L standaard versleuteling aan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in