Google zet op Android L standaard versleuteling aan

Google gaat in de volgende versie van Android de versleuteling van persoonlijke gegevens en bestanden aanzetten voor de gebruikers, dat blijkt uit een statement van een Google-woordvoerder, zo meldt The Washington Post. In het statement staat vermeld dat Android al meer dan drie jaar de mogelijkheid biedt om om opgeslagen informatie en bestanden te versleutelen. 

Android-L

Google heeft ook benadrukt dat de sleutels hiervoor alleen op de apparaten van de gebruiker staan. Google zal met de nieuwe Android L versie de versleuteling standaard aan zetten. Ook iOS heeft met de introductie van iOS 8 stappen ondernomen richting de veiligheid van het mobiele OS. Bij Apple worden foto’s, berichten en contacten versleuteld, eerder werd alleen de e-mail versleuteld op het apparaat opgeslagen.

De maatregelen volgen kort nadat er bij iCloud een groot lek is gewonden, waardoor vele foto’s van beroemdheden online werden gezet. De foto’s zouden onder meer via Apples online opslagdienst iCloud-zijn buitgemaakt. Zowel Google als Apple hebben actie ondernomen.

Vorig artikelinternetbedrijf Alibaba maakt spectaculaire entree op beurs
Volgend artikelMicrosoft verlengt ondersteuning Windows Phone 7.8 tot 14 oktober

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in