Ontevreden over iOS 8? zo downgrade je iOS 8 naar iOS 7.1.2

Problemen met de iOS 8 versie? of werkt de nieuwe versie op je iPhone of iPad toch niet zo snel. Het is mogelijk om de iOS 8 versie te herstellen naar iOS 7.1.2. De eerste indruk van deze nieuwe iOS versie is zeker bijzonder te noemen en het is erg leuk om de nieuwe functies te testen, maar het kan natuurlijk zijn dat de nieuwe iOS update voor enkele problemen zorgt met apps of instellingen. 

ios-8-004

De huidige versie van iOS 8 is via verschillende beta’s al getest, natuurlijk is het voor Apple onmogelijk om de werking met alle apps te testen en functionaliteiten welke je gebruikt via een externe app. Wanneer je na het installeren van iOS 8 terug wilt gaan naar iOS 8 is dat uiteraard mogelijk. Dit gaat helaas niet gemakkelijk, via onderstaande stappen is het mogelijk om de iOS versie te herstellen naar iOS 7.1.2.

Allereerst moeten we er voor zorgen dat we beschikken over een .IPSW bestand waarmee we de iPad of IPhone kunnen herstellen. Het downloaden van de iPSW bestanden kan via de volgende link.

  1. Sluit nu je iDevice aan op je Mac of PC
  2. Houd de Home en aan- uitknop 10 seconden ingedrukt voor de DFU modus
  3. Laat vervolgens de aan- uitknop los en alleen de homeknop ingedrukt.

Let op: Op deze manier configureer je de iPhone of iPad als een nieuw iDevice, de informatie kan je herstellen en terugzetten via een backup uit iTunes of iCloud. Maak voor de herstel altijd een backup van je huidige bestanden en instellingen.

iTunes zal hierna je iDevice detecteren in de herstel modus, door deze modus kan je de iPhone herstellen naar iOS 7. Klik vervolgens op herstellen met option(alt) ⌥ voor de Mac of met Shift op herstellen voor Windows. Selecteer het juiste .IPSW bestand welke je wil gaan herstellen naar je iDevice. Klik nu op open en bevestig door op herstel te klikken.

 

Vorig artikelGrote vraag naar iPhone 6 Plus probleem voor leverancier Foxconn
Volgend artikelMicrosoft verdubbelt opslag OneDrive naar 30GB

23 REACTIES

  1. Heb het ipsw bestand gedownload voor mijn ipad 2, maar helaas lukt het niet om dat bestand in itunes te selecteren. Door shift en herstel tegelijkertijd aan te klikken / te selecteren wordt het bestand gewoon niet gezien door itunes.
    Enig idee hoe dit op te lossen?

    • Heb precies het zelfde.
      En aan de reacties te zien, meerdere mensen.
      Misschien handig om de oplossing hierboven te vermelden?

  2. Heb verschillende IPSW bestanden uitgeprobeerd om ermee m’n iPad (4) te herstellen naar iOS 7.1.2., maar krijg voortdurend de melding dat de iPad niet compatibel is met de firmware. Iemand een fix?

  3. Graag hulp ik heb op mijn Iphone 4S IOS8 geinstaleerd helaas mijn gsm werkt nu heel traag ik heb nu hier gelezen dat je terug naar de IOS 7 kunt gaan ik heb alles gebrobeerd wat hier staat helaas lukt het niet naa de fabriekinstellingen blijft mijn iphone nog altijd op IOS8 staan drinegnd hulp aub met vriendelijke groeten ali

  4. ik krijg mijn backup er niet meer op gezet op deze manier… de downgrade (op ipad 2) is succesvol maar de backup wil niet pakken: hij vraagt dan of ik wil upgraden naar ios8, ik klik cancel, en dan stopt hij met de backup erop te zetten

  5. Het downgraden lukt mij totaal niet.
    Ik heb een W8 systeem en het IPSW bestand wordt opgeslagen door mijn pc in de map downloads. Dus dan moet je hem nog uitpakken, maar waar naar toe dan?
    In ieder geval kan mijn ITunes het bestand niet vinden.
    Ik heb het nu 3 keer geprobeerd, heeft iemand misschien nog goede sugestisch.?
    Anders laat ik het maar zo hoor, mijn IPad 2 is niet zo erg veel langzamer geworden gelukkig, komt misschien omdat ik een 64 GBA heb…..
    Alleen schokt hij zo nu en dan een keer bij het sluiten van een ap of zo, maar als je die zelfde ap nog een keer moet sluiten gaat het weer vloeiend.
    Ik hoop dat iemand mij kan helpen hiermee……

  6. Twee dagen geleden iOS 8 geinstaleerd op mijn iPad3 derde generatie. Enorm spijt van gehad. Sommige sites die wel onder iOS 7 werkten, werken nu niet goed. filmpjes werken niet altijd. Ook van facebook. Alles is traag. Ik vertrouw Apple updates niet meer. Terugzetten naar 7 is de enige optie. Gelukkig heb ik een backup in itunes.
    Steve Jobs is dood.

    • Ik had ook de update gedaan op mijn ipad 3e generatie. Geen groot succes. Apps openen vrij traag of crashen, safari bevriest regelmatig en is traag, mail ook traag. Heb iOS 7.1.2 teruggezet. Apple signeert deze versie nog steeds, maar dat kan zo anders worden. Dus snel handelen op zijn plaats.

  7. Misschien ook nog even er bij zetten dat je op deze manier alleen je oude instellingen en apps terugkrijgt als je een backup via iTunes of iCloud hebt gemaakt. Anders configureert-ie als een nieuwe iPad…

  8. Top!
    Bedankt!
    Net de iPad mini (1e gen.) teruggezet, werd heel traag van ios8.

    Op de iPad 4, iPhone 5 en 5s geen vertragingen gelukkig!

    Wel jammer dat in Safari de favorieten niet automatisch weer inschuiven? Moet je nu weer op favorieten knop drukken.
    Bij een nieuwe, lege Safari pagina doet ie dat wel!?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in