Google datacenter van 40 hectare komt naar Groningen

Techgigant Google komt naar Nederland, in de Eemshaven in de provincie Groningen gaat Google een nieuw datacenter bouwen waarbij een investering is gemoeid van zeshonderd miljoen euro. Vooralsnog is het onbekend waar Google de extra servercapaciteit voor gaat gebruiken. 

google-datacenter-tech-10

Google heeft de investering dinsdagochtend bekend gemaakt. In het datacenter zouden ook 150 mensen vanuit Google werkzaam zijn. Google huurt momenteel al een datacenter in Groningen met een oppervlakte van één hectare. Het aangekondigde plan gaat over een datacenter van 40 hectare.

Google heeft gekozen voor Groningen vanwege de beschikbaar van energie en de goede infrastructuur. Ook het Nederlandse klimaat met een gemiddelde temperatuur van tien graden speelt mee met de locatie bepaling. Hoe koeler de omgeving is, hoe minder koeling een datacenter nodig heeft. Ook is Groningen het punt waar de glasvezelverbinding tussen de Verenigde Staten en Europa aan land komt, hierdoor is er straks een wereldwijd netwerk van verbindingen. De bouw moet begin 2016 klaar zijn. 

Vorig artikelSynology brengt eerste bèta diskstation Manager 5.1 uit
Volgend artikeliPhone 6 en iPhone 6 plus buigt door als je hem te lang in broekzak laat zitten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in