Nokia XL maakt rentree op gsm markt

Nokia lijkt zijn rentree te hebben gemaakt in de gsm-markt, ditmaal in het low-price segment, met de nokia-XL. De Nokia XL is er al voor rond de €110,00 en biedt daarvoor een durable Android 4.1.2 Nokia-phone.

Nokia-XL-4G

Microsoft Nokia

Nokia, het bekende Finse merk dat tot 2007 domineerde op de markt voor gsm’s heeft het een tijd erg moeilijk gehad. Met name het Android besturingssysteem dat zoveel voordelen biedt boven Symbian heeft hier een belangrijke rol in gespeeld. Het gevolg was een overname in 2011 voor 7,2 miljard dollar door Microsoft, dat in de concurrentiestrijd met Google een sterke naam goed kon gebruiken. Microsoft heeft sindsdien met de Lumia-reeks getracht zijn marktaandeel te heroveren. De Nokia Lumia 930 is daarvan een treffend voorbeeld. Deze smartphone beschikt over een superieure PureView camera met maar liefst 20MP. Nu het marktaandeel van Nokia ondanks alles is blijven teruggelopen naar minder dan 5% begin 2013 is Microsoft Nokia begonnen aan een nieuwe modellenreeks.

De Nokia XL

De gloednieuwe Nokia XL wordt door Nokia zelf gepresenteerd met ‘Go with Nokia XL’. Een juiste voorstelling van zaken, daar voor 109 euro een volwaardig 12,7cm gsm, met 1Ghz Qualcomm Snapdragon processor, 768MB RAM en 5MP camera wordt verkregen. De phone is volledig Wifi-capable (802.11b/g/n), met A-GPS en een standbytijd van 37 uur. Meest opvallende features zijn: dual-sim en 15GB cloudopslag. Daarnaast is de Nokia XL ecoproof (Interbrand rating 2014), d.w.z.: PVC- en nikkelvrij, 100% recyclebaar, en verpakt in recycled materiaal. Ontbreekt slechts HDMI en voor de brandgeeks windows phone 8, want dit is weer een Android smartphone.

Vorig artikel‘Ophef om buigen iPhone 6 en iPhone 6 Plus overdreven’
Volgend artikelOnePlus komt voorlopig niet met een tablet en Wearable

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in