Review: Wolfgang AT-AS55HD1 smartphone

Behuizing en uiterlijk

Op de vorige pagina’s zijn enkele details beschreven over de nieuwe Wolfgang AT-AS50HD smartphone. Nu gaan wij verder op de werking van verschillende toepassingen, functionaliteiten en mogelijkheden van de smartphone.

De smartphone is voorzien van een hard plastic behuizing welke is voorzien van een achterzijde met een matte coating. Het gekozen materiaal voelt zeer prettig, wel is de achterzijde redelijk glad. De achterzijde van de smartphone is een apart deel welke je kan verwijderen om zo de sim te monteren en eventueel de accu te vervangen. De rand rondom is toestel is van aluminium, waardoor de smartphone stevig aan voelt.

AT_AS55D1-11

Dankzij zijn 5,5”-scherm is de AT-AS55HD1 ook een forse telefoon. De meningen lopen uiteen over welk formaat telefoon je nog een beetje normaal met één hand kan bedienen, maar tegenwoordig komen er steeds meer smartphones op de markt welke de beschikking hebben over een groot 5,5-inch scherm. Wel is het zeer prettig dat de aan/uit knop van de smartphone zich bevindt aan de zijkant van het toestel, zodat hij nog redelijk goed te bedienen is ondanks zijn forse formaat. De bezels rondom het scherm zijn vergelijkbaar met de 5,5-inch OnePlus One smartphone.

AT_AS55D1-3

De smartphone maakt ook gebruik van drie capacitieve knoppen waaronder; menu, home en terug. De backlight van de knoppen is vel genoeg om ook in zonnige omstandigheden te gebruiken. De Wolfgang AT-AS55HD1 kent aan de buitenkant verder geen opvallende aspecten, de volumeknop zit aan de linkerzijde van het scherm en de powerknop rechts. Beide knoppen zijn goed bereikbaar. De speaker zit in de achterkant van de smartphone verwerkt.

Qua dikte is de smartphone net iets dikker als de OnePlus One smartphone, qua breedte is deze zo goed als gelijk alleen de hoogte is afwijkend en bij de Wolfgang smartphone iets groter. Met een gewicht van 178 gram inclusief de accu is de smartphone wel iets zwaarder dan de concurrentie.

Vergelijking

In onderstaande tabel is een overzicht zichtbaar met een vergelijking tussen verschillende smartphones, waaronder de AT-AS50SE, Wolfgang AT-AS55HD en Wolfgang AT-AS45QHD. In vergelijking met de Wolfgang AT-AT50Q is er wel degelijk een verbetering te zien, vooral in het geheugen capaciteit en de resolutie van het scherm. De duurdere smartphones waaronder de AT-AS45QHD hebben wel een voorsprong op gebied van de mediatek processor en de camera kwaliteit aan de voorzijde.

ToestelSchermLengteBreedteDikteGewicht
Wolfgang AT-AS55HD5,5''148mm75mm8mm139gram
Wolfgang AT-AS50SE4"144mm68,9mm8,8mm155gram
Wolfgang AT-AS55HD15,5''152mm76mm 9,2mm 178gram
HTC One M84,7"137mm 68mm9mm143gram
Nexus 54,95"138mm69mm 8,6mm130gram
Wolfgang AT-AS50HD5"140mm70mm8.3mm159gram
OnePlus One5,5" 152.9 mm75.9mm8.9mm162gram

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Wolfgang AT-AS55HD1:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De smartphone
Pagina 3: Behuizing en uiterlijk
Pagina 4: Scherm kwaliteit
Pagina 5: Benchmark en snelheid
Pagina 6: Software en camera
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
Betrouwbaarheid
Mogelijkheden
Software
Prijs/ Kwaliteit
Vorig artikelReview: Wolfgang AT-AS40D3 smartphone
Volgend artikelAnalisten zien sterke vraag naar iPhone 6 en iPhone 6 plus
review-wolfgang-as55hd1-smartphoneDe Wolfgang AT-AS55HD1 is een geschikte tablet welke wordt verkocht voor een zeer aantrekkelijke prijs. Ook draait de nieuwe Wolfgang AT-AS55HD1 op Android 4.4 waarmee de smartphone een stuk sneller is.

5 REACTIES

  1. Ik heb de wolfgang net een week. Ik ga er nog uitgebreider op terugkomen hier.
    alvast hier irritatie geuit over het niet consequent plaatsen van de voedings mond (tja hoe heet dat nou precies) Bij de AT SA50 se ( hun high end model van 2013) kon je de steker met de bovenkant er in steken. Nu moet je het onderste boven doen, waardoor je geneigd bent het verkeerd te doen en de stekker meteen al te verpesten. Is dat de oorzaak van zo veel reparatie verzoeken en klachten op het net over dit wezenlijke en kwetsbare contact? Zou zo maar kunnen. Je moet ook uit je doppen kijken ..ok , maar toch slordig van Wolfgang. (Dat de opening nu bovenaan zit en bij de SA50 onder is niet erg). Iets voor de testers eigenlijk dit op te merken!

  2. Waarom heb ik op mijn Wolfgang AT-AS55HD1 met Whats App en Sms als meldings geliud alleen
    maar een plop in het begin kon ik nog kiezen tussen verschillende geluidjes
    en nu niets meer op de een of andere reden is het verdwenen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in