Review: Wolfgang AT-AS55HD1 smartphone

Software

Wolfgang heeft de laatste tijd weinig aanpassingen gedaan aan de Android versie en skin. De Wolfgang AT-AS55HD1 is een smartphone welke draait op Android 4.4, een van de meest recente Android versie. Het verschil in vergelijking met een oudere Android 4.2 versie is zeker merkbaar. De AT-AS55HD1 welke beschikt over Android 4.4 draait op Android 4.4 wat zorgt voor een stabiel en snel systemen, voornamelijk het actieve RAM gebruik is naar beneden gegaan.

Huidige fabrikanten lijken steeds meer software mee te leveren, veel fabrikanten waaronder Sony leveren met de Xperia Z3 bijvoorbeeld 15 extra applicaties, waarbij de meeste apps nauwelijks gebruikt zullen worden. Wolfgang doet het met de AT-AS55HD1 anders, er zijn nauwelijks applicaties te vinden en qua interface alleen een aantal achtergronden, de software is dus voor het grootste gedeelte stock uitgevoerd.

Android 4.4; een grote verbetering

De belangrijkste verbetering voor de Android 4.4 update is de snelheid voor lagere specificaties. Google heeft namelijk de Android 4.4 KitKat versie geoptimaliseerd voor toestellen met lagere specificaties. Onder Android 4.4 moeten deze apparaten sneller en vooral vloeiender gaan draaien dan de vorige versies. Om de Android versie sneller te maken heeft Google flink wat verbetering doorgevoerd aan het systeem, zo gebruikt de Chrome Browser 16 procent minder geheugen dat Jelly Bean.

Over de Android versie valt weinig te zeggen aangezien deze vrij standaard is uitgerust zonder extra tweaks en software programma’s. Je kan dit zien als een tegenvaller maar wat ons betreft is dit een groot plus punt. Je kan namelijk de smartphone volledig naar eigen wens instellen, met eigen apps, tweaks en achtergronden. Het enigste wat er is veranderd zijn de standaard Wolfgang screenshots op de telefoon, maar er is geen speciale skin aanwezig zoals Sense van HTC, hierdoor is de smartphone in Android zeer snel en neemt het weinig geheugen in beslag.

Bereik Wolfgang smartphone:

Voor het internetten is het belangrijk om te vermelden dat de Wolfgang AT-AS45HD1 geen 4G/ LTE ondersteund, dit is wel een min-punt, tegenwoordig worden steeds meer smartphones uitgerust met een 4G connectiviteit. Het internetbereik van deze telefoon is normaal te noemen. Het mobiele bereik hiervoor is voldoende om normaal te kunnen mobiel internetten. De mobiele internetsnelheid (wifi) die ik in huis heb varieert van 60Mbps tot ongeveer 70Mbps op het 5G wifi netwerk, de normale wifi standaard behaald op de smartphone een wifi snelheid van gemiddeld 75Mbps.

Het Wi-Fi bereik van de telefoon is goed te noemen. Zelf hebben wij tijdens de test voornamelijk Wi-Fi aanstaan en bij het gebruik ervaar ik geen problemen. De telefoon werkt in combinatie met de router. De gemiddelde snelheid komt overeen met de downloadsnelheid van andere mobiele apparaten waaronder de OnePlus One, welke wij uitgebreid getest hebben tijdens reviews. Het downloaden in de Play store verloopt soepel, maar ook het bijwerken van de applicaties en installeren is in enkele secondes gebeurd. De telefoon module heeft net zoals de wifi chip een zeer goed bereik, wij hebben de smartphone getest met de werking van de dual sim module op basis van twee simkaarten. Beide simkaarten werken voor de smartphone geheel onafhankelijk, waardoor je op twee aparte nummers bereikbaar kan zijn. Ook kan je zelf bepalen met welk nummer je naar buiten wil bellen.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Wolfgang AT-AS55HD1:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De smartphone
Pagina 3: Behuizing en uiterlijk
Pagina 4: Scherm kwaliteit
Pagina 5: Benchmark en snelheid
Pagina 6: Software en camera
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
Betrouwbaarheid
Mogelijkheden
Software
Prijs/ Kwaliteit
Vorig artikelReview: Wolfgang AT-AS40D3 smartphone
Volgend artikelAnalisten zien sterke vraag naar iPhone 6 en iPhone 6 plus
review-wolfgang-as55hd1-smartphoneDe Wolfgang AT-AS55HD1 is een geschikte tablet welke wordt verkocht voor een zeer aantrekkelijke prijs. Ook draait de nieuwe Wolfgang AT-AS55HD1 op Android 4.4 waarmee de smartphone een stuk sneller is.

5 REACTIES

  1. Ik heb de wolfgang net een week. Ik ga er nog uitgebreider op terugkomen hier.
    alvast hier irritatie geuit over het niet consequent plaatsen van de voedings mond (tja hoe heet dat nou precies) Bij de AT SA50 se ( hun high end model van 2013) kon je de steker met de bovenkant er in steken. Nu moet je het onderste boven doen, waardoor je geneigd bent het verkeerd te doen en de stekker meteen al te verpesten. Is dat de oorzaak van zo veel reparatie verzoeken en klachten op het net over dit wezenlijke en kwetsbare contact? Zou zo maar kunnen. Je moet ook uit je doppen kijken ..ok , maar toch slordig van Wolfgang. (Dat de opening nu bovenaan zit en bij de SA50 onder is niet erg). Iets voor de testers eigenlijk dit op te merken!

  2. Waarom heb ik op mijn Wolfgang AT-AS55HD1 met Whats App en Sms als meldings geliud alleen
    maar een plop in het begin kon ik nog kiezen tussen verschillende geluidjes
    en nu niets meer op de een of andere reden is het verdwenen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in