Facebook wil geen geld verdienen met Whatsapp

Facebook heeft momenteel geen plannen om geld te verdienen aan de applicatie; Whatsapp. Dat komt overeen met de beloftes welke Whatsapp tijdens de overname heeft gemaakt. Het platform zal advertentievrij blijven. Mark Zuckerberg heeft tijdens een bijeenkomst in India vermeld dat Facebook op korte termijn geen plannen heeft met Whatsapp. 

Zuckerberg heeft daarover verder geen details vermeld. Het is dus niet bekend of Facebook op lange termijn wel geld wil gaan verdienen met de berichtendienst. Het sociale netwerk rondde deze week de overname van Whatsapp af. Whatsapp-directeur Jan Koum heeft in het verleden meerdere malen laten weten dat hij geen advertenties wil tonen in de berichtenapplicatie. Hoeveel omzet, winst of verlies Whatsapp boekt is vooralsnog onbekend.

De overname is sinds deze week afgerond voor het initiële bedrag van 19 miljard, het overname bedrag is uiteindelijk nog 3 miljard dollar hoger uit gevallen omdat Whatsapp voor een groot deel met aandelen is gekocht, welke de afgelopen maanden in aandeel zijn gestegen.

Vorig artikelHTC onthult nieuwe HTC Desire Eye Selfie smartphone
Volgend artikelSpraakassistent Inge helpt mobiele ING klant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in