Review: TP Link TL-WA860RE

Gebruik en installatie

Voor het installeren van de range extender is geen IT kennis vereist, qua installatie zijn er twee installatie mogelijkheden waarbij de makkelijkste optie via de WPS knop op de TP-Link range extender is, de andere optie is via een ethernet kabel. Indien je het apparaat aansluit op een computer met de netwerk kabel heb je de mogelijkheid om deze via de web-interface volledig te configureren.

Via de webinterface heb je de mogelijkheid om het product uitgebreid te configureren. De WPS functionaliteit versterk het wifi signaal onder een nieuw wifi netwerk. Met de uitgebreide wifi configuratie kan je bijvoorbeeld kanalen en ssid namen aanpassen, waardoor je één netwerk kan blijven behouden onder hetzelfde ssid. De installatie met de WPS functionaliteit is zeer eenvoudig en snel in gebruik.

Installatie via handmatige configuratie

Via de handmatige wizard heb je een eenvoudige status pagina welke verschillende gegevens vermeld. Zo  kan je op een gemakkelijke wijze op de pagina verschillende items aflezen, waaronder wifi name, de actuele status en de Wireless rate to main router/ ap. Via deze gegevens kan je goed en makkelijk bepalen wat de beste locatie is voor de range extender.

1

Profiel:

Via het tabblad profiel heb je inzicht in de aanwezige wifi profielen, een profiel kan je zien als een connectie tussen de range extender en de bestaande access point/ modem of router. Ook heb je de mogelijkheid om bestaande profielen te verwijderen of nieuwe aan te maken.

3

Netwerk:

Via het tabblad Network heb je verschillende mogelijkheden waaronder het volledig configureren van de bestaande wifi en netwerk verbinding. Zo kan je de geavanceerde netwerk instellingen aanpassen waaronder LAN, DHCP en de DHCP client list.

Wireless:

Voor de range extender is het tabblad Wireless belangrijk, via dit tabblad heb je de mogelijkheid om wifi apparaten te configureren. Onder het wifi tabblad heb je de mogelijkheid om de veiligheid van het netwerk aan te passen of de geavanceerde opties waaronder Mac filtering. Om het bestaande netwerk te monitoren is er Mac filtering en een Throughput monitor.

8

12

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de  TP-Link Range Extender:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De TP Link range extender
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Gebruik
Pagina 5: Ervaring
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
7
Features
7
Bouwkwaliteit
8
Gebruikersgemak
8
Mogelijkheden
7
Vorig artikelNexus 6, Nexus Player en nieuwe Nexus 9 te koop via Google Play Store
Volgend artikelReview: TP-Link AV500 Powerline WiFi Kit
review-tp-link-tl-wa860reDe TP Link Access Point werkt goed en doet wat het moet doen. Voorwaarde is uiteraard dus wel dat het apparaat strategisch wordt geplaatst, anders schiet je er weinig mee op. Het signaal wordt sterk verbeterd indien de range extender op een juiste plaats is neergezet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in