Anonabox verwijderd van Kickstarter

De populaire Anonabox is verwijderd van Kickstarter. Het apparaatje moet het mogelijk maken om eenvoudig je internetverkeer te beveiligen en anoniem te browsen via het tor platform. Het product was enorm populair en haalde binnen enkele dagen ruim 600.000 dollar aan crowdfunding op. 

Anonabox

De Anonabox sluit je aan op je router waardoor je een veilige verbinding kan opstellen welke via het Tor netwerk gaat. Over die veiligheid bestonden al direct veel vragen, kickstarter heeft het product van de site gehaald aangezien Germar het product zelf niet ontworpen had. Het product was ook gewoon de te koop via een Chinese webshop voor minder dan 20 dollar. Germar installeerde daarop open source software en verkocht het op Kickstarter als een zelf ontwikkeld product.

Alsnog beschikbaar:

In totaal hebben 9000 backers ruim 600.000 toegezegd. De backers hoeven nu niets te betalen. Voor de enthousiastelingen is het apparaat binnenkort gewoon te bestellen op de website van Anonabox. Op kickstarter is het product niet meer te vinden, aangezien het design compleet gekopieerd is van de Chinese concurrent.

Vorig artikelSnapchat begonnen met advertenties
Volgend artikelNexus 6 begin december in Nederlandse winkels

1 REACTIE

  1. Meer dan de helft van de internet gebruikers snakt naar privacy.

    Velen voelen zich ondanks alle beveiligingssoftware naakt op het internet.

    Het dan ook heel fijn zijn als er een dergelijke oplossing komt dat onze privacy weer teruggeeft. Niet iedereen hoeft alles van mij te weten.

    Of ik al dan niets te verbergen heb ook dat gaat niemand geen enne moer aan.

    Wat ik wil is anoniem internet.

    Als dat beschikbaar is ik teken er voor.

    Lex

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in