Review: TP-Link AV500 Powerline WiFi Kit

Gebruik

De installatie is zeer eenvoudig het is aanbevolen om de powerline adapter direct aan te sluiten op het stroomnet en niet via een stekkerblok, aangezien elke koppeling voor ruis kan zorgen. Dat wil zeggen dat het elektriciteitsnetwerk met al zijn lasdoppen, overgangen en contactdozen de meeste invloed heeft op de prestatie van de adapters. De opgegeven snelheid zal dan ook nooit gehaald worden.

DSC_0437 (Copy)

Wij hebben de test gebaseerd op een bestaand stroomnet welke in het gemiddeld huishouden ook gebruikt wordt. Hierdoor is er altijd enige ruis aanwezig door het gebruik van lasdoppen, overgangen en contactdozen. Ook gaat het netwerk in de meeste gevallen van één groep naar een andere. Allereerst de installatie van de TP-Link range extender:

Installatie wifi

De installatie van de wifi module is eenvoudig, indien het netwerk van adapters is aangesloten kan je via de webinterface tplinkplclogin.net of het IP adres van de modem het apparaat benaderen en configureren. De webinterface heeft verschillende mogelijkheden qua installatie en configuratie, denk hierbij aan de beveiligingsinstellingen en kanaal instellingen. De Clone button kan gebruikt worden voor een simpele clone configuratie va n de bestaande netwerk en wifi configuratie, zo wordt je SSID overgenomen.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de AV500 Powerline kit:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De TP Link AV500 Powerline kit
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Gebruik
Pagina 5: Ervaring
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
8
Features
7
Bouwkwaliteit
8
Gebruikersgemak
8
Mogelijkheden
7
Vorig artikelReview: TP Link TL-WA860RE
Volgend artikelSpotify komt met nieuw familie abonnement
review-tp-link-av500-powerline-wifi-kitDe AV500 powerline kit is geschikt om snel en eenvoudig een netwerk uit te breiden wat met de kabel niet mogelijk is. Wel is de snelheid van het apparaat erg afhankelijk van de huidige situatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in