Microsoft verkoopt meer tablets, consoles en smartphones

De omzet bij Microsoft afkomstig van tablet/ laptops bij Microsoft is de afgelopen tijd verdubbeld. De Surface hybrides maakte een moeizame start, maar inmiddels lijkt de markt gewend aan het nieuwe product van Microsoft. Bij de omzet van de kwartaal cijfers is duidelijk geworden dat de omzet vanuit de Surface stijgt ten opzichten van vorige jaar.

Microsoft-Corporation 

De omzet afkomstig van de Surface tablet groeide tot 908 miljoen dollar, dat is twee keer zoveel als het vergelijkbare kwartaal vorig jaar. Microsoft maakte een aantal aanpassingen aan het hardware-ontwerp. De derde versie van de high-end Surface Pro werd goed ontvangen in verschillende reviews. Het nieuwe model heeft een groter scherm dan de voorgaande versie en heeft een aantal zeer sterke verbeteringen, waardoor de nieuwe Surface Pro een echte laptop vervanger is.

Van de Xbox-spelcomputers zijn 2,4 miljoen exemplaren verkocht. Hierbij maakt het bedrijf echter geen onderscheid tussen exemplaren van de Xbox 360 en Xbox One. Op de game markt loopt Microsoft nog wel achter op de PlayStation van Sony. De total omzet kwam uit op $23,2 miljard en werd verder voornamelijk gestuwd door een herstel van de pc-markt en een toenemende vraag naar cloud software.

Vorig artikelAndroid 5.0 vanaf december naar Galaxy S5
Volgend artikelTwitter neemt Twitpic over

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in