HP toont pc met ingebouwde 3d scanner

HP heeft een nieuwe desktop computer onthuld met een touchscreen en een aanrakingsgevoelig ’touchpad’ De nieuwe Sprout PC beschikt ook over een 3d scanner en een beamer welke bepaalde dingen kan projecteren op de mat. Die beamer kan bijvoorbeeld gebruikt worden om een toetsenbord op de mat te projecteren waarmee vervolgens getypt kan worden

HP-Sprout

De computer wordt ook met een los toetsenbord en muis geleverd, ook kunnen er afbeeldingen vanaf het touchscreen worden gewsipet naar de speciale map. Met behulp van de nieuwe 3d scanner is het mogelijk om een voorwerp te scannen waardoor er een 3d tekening verschijnt op de computer. HP heeft zelf diverse apps voor de touchmat ontwikkeld, maar spoort softwareontwikkelaars aan ook hun eigen apps te ontwikkelen.

De computer draait standaard op Windows 8.1 en beschikt over een scherm met een resolutie van 1920×1080 pixels. Intern is er een Intel Core i7 processor aanwezig, het gaat hierbij om de Intel Core i7 4790S processor in combinatie met de Nvidia Geforce GT745A videokaart. De touchmat heeft een diagonaal van 20 inch. De experimentele desktopcomputer wordt voorlopig alleen in de VS uitgebracht, waar hij 9 november in de winkels ligt voor 1.899 dollar, de computer is momenteel een experiment van HP. Het is vooralsnog onduidelijk of de computer ook naar Nederland komt.

Vorig artikelDying Light komt niet naar Xbox 360 en PlayStation 3
Volgend artikelOppo onthult dunste smartphone ter wereld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in