Oppo onthult dunste smartphone ter wereld

De dunste smartphone ter wereld staat weer op de naam van Oppo, het bedrijf heeft vandaag de nieuwe Oppo R5 onthuld, een smartphone welke de dunste ter wereld is met een dikte van 4,85 millimeter. Naast de dunne R5 heeft Oppo ook de nieuwe N3 smartphone aangekondigd, een selfie smartphone met een automatisch draaiende camera. 

Oppo-R5

De nieuwe Oppo R5 is met een dikte van 4,85 millimeter nog dunnen dan de vorige recordhouder; de Elife S5.1 van Gionee. De R5 heeft een 5,2 inch amoled-scherm met een resolutie van 1.920 x 1.080 pixels. Verder beschikt de smartphone over een acht kernige processor welke is geklokt op twee snelheden van 2,1 Ghz en 1,5Ghz. De eerste vier cores draaien op de snellere snelheid terwijl de overige cores bedoeld zijn voor de minimale taken met weinig resource kracht. Het werkgeheugen bedraagt 2 gigabyte en de interne opslagruimte is beperkt tot 16 gigabyte, helaas is er geen mogelijkheid om het toestel te upgraden met een externe sd kaart. Ook ontbreekt de 3,5mm koptelefoonaansluitingen, dit komt waarschijnlijk om het toestel zo dun mogelijk te maken.

De Oppo R5 draait op ColorOS 2.0, gebaseerd op Android 4.4. De smartphone heeft een 13 megapixel camera en wordt verkocht voor 599 dollar in de Verenigde Staten.

 

Vorig artikelHP toont pc met ingebouwde 3d scanner
Volgend artikelLG verkoopt meer smartphones door LG G3 release

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in