Spanje introduceert Google-Tax

Spanje heeft als eerste land de Google-Tax aangekondigd. Uitgevers in Spanje kunnen geld vragen aan bedrijven als Google de content opneemt in nieuws diensten. Bedrijven zoals Google speuren automatisch het web af voor nieuws applicaties. Van een nieuwsbericht neemt het bedrijf vervolgens enkele zinnen en een link naar de originele bron op in de zoekresultaten. 

Het gaat vooral om content welke wordt gebruikt in diensten zoals Google nieuws. Google indexeert in de Google Nieuws dienst berichten van verschillende bronnen. Volgens het internetconcern is het gebruik van stukjes tekst ‘fair use’ op de manier zoals het bij Google News gebeurt.

Wel zijn er nog wat haken en ogen aan de nieuwe wet zoals deze nu in Spanje actief is. Zo is het nog onduidelijk wat voor vergoedingen de uitgevers moeten vragen. Daar wordt later nog een beslissing over genomen. Al langere tijd maken uitgevers zich kwaad. Vorig jaar spraken de Fransen en Belgen over vergelijkbare wetgeving, vorig jaar heeft Google een schikking getroffen met de uitgevers.

Vorig artikelPangu-jailbreak met Cydia voor iOS 8.1 vrijgegeven
Volgend artikelOnePlus One vanaf volgende maand weer te koop

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in