Review: Synology DS415+

De Review

De Synology DS415+ heeft een flink feature pakket, zo beschikt de Synology DS415+ over een aantal bijzondere functionaliteit. Qua aansluitingen is de NAS vrij standaard uitgerust aangezien er twee USB 3.0 aansluitingen aanwezig zijn en tweemaal een gigabit aansluiting, het lijkt erop dat Synology de back-up knop welke voorheen gebruikt werd bij de NAS modellen er volledig uit heeft gehaald, aan de voorzijde is slechts één USB 2.0 aansluiting aanwezig, helaas ontbreekt er ook een USB 3.0 aansluiting aan de voorzijde van het apparaat.

Synology-4

In vergelijking met de voorganger, de DS415+ zijn er een aantal verschillen intern, zo draait de DS412+ op een Intel Atom Dual Core processor terwijl de DS415+ op een Avoton C2538 processor draait op een snelheid van 2,4Ghz. Ook beschikt de DS415+ over één module met 2GB DDRIII-1600 opslag geheugen, de DS412+ heeft intern één 1GB module DDRIII geheugen op een snelheid van 1066. Synology heeft bij de DS415+ ook de AES-NI hardware Encryption Engine toegepast.

Aan de voorkant vind je de ruimte waar de vier drive trays geplaatst kunnen worden. Die worden afgedekt met een plastic plaat. Via de hendels op de bays kan je de hardeschijven uit- en inschuiven. Aan de rechterkant is er een USB 2,0 aansluiting aanwezig en de diverse controlelampjes voor de NAS. Aan de achterzijde van de NAS zijn twee ventilatoren aanwezig welke je volledig via de DSM software kan configureren op snelheid. Verder vind je op de achterkant twee gigabitaansluitingen, twee USB 2.0 aansluitingen en een eSATA mogelijkheid. Helaas is er voor de multimedia toepassingen helaas geen HDMI aansluitingen aanwezig, tegenwoordig verlopen de meeste media functies toch via de streamings technieken.

Synology-7

Intel Rangeley Chip

De grootste verbetering is de Intel Avoton processor. Het nieuwe model heeft een Intel Atom C2538 aan boord, een processor op basis van de Avoton-processorserie en voorzien van vier cores. Die kernen werken op basis van een snelheid van 2,4 GHz. De nieuwe NAS heeft verder 2 GB werkgeheugen aan boord en beschikt over twee netwerkaansluitingen.Voor het MKB is er ook voldoende ondersteuning op gebied van bedrijfsapplicaties zo is er VMware, Citrix en Hyper V ondersteuning aanwezig, ook zijn er een tal van bedrijfs-apps te vinden in de DSM store van Synology.

Hardware encryptie

Door het gebruikt van een quad core processor is er AES-NI hardware encryptie aanwezig. Ook voor versleutelde gegevens biedt de DS415+ een snelle bestandsoverdracht, vooral met de link aggregation ingeschakeld kunnen er zeer snelle snelheden behaald worden. Volgens Synology is dit respectievelijk 228MB/s en 233MB/s.

De link aggregation setup kan gebruikt worden voor een failover opstelling, doormiddel van link aggregation is er een continue uptime aanwezig van het netwerk. Link Aggregation met de trunking mogelijkheid verbetert de verbindingssnelheid waardoor de lees en schijf snelheid flink verbeterd wordt ten opzichten van een enkele netwerk kabel.

Aansluitingen

Verder beschikt de NAS aan de voorzijde over diverse aansluitingen waaronder een power/ aan-uit-knop. Ook is er aan de voorkant een USB 2.0 poort aanwezig en diverse controlelampjes voor de NAS welke meer inzicht geeft op het schijf gebruik en de activiteit van het systeem.

Synology-6

Aan de achterzijde is de NAS ook voorzien van voldoende aansluitingen waaronder:

  • 2x Netwerk aansluiting
  • 2x USB 3.0 aansluiting
  • 1x Sata aansluiting
  • Stroom/ power aansluiting voor externe voeding

Software

Qua software draait de DS415+ NAS op de DSM 5.0 firmware, inmiddels is de 5.1 firmware in beta, deze firmware zal binnenkort verschijnen en komt natuurlijk ook beschikbaar voor de Synology DS415+ NAS. De nieuwe firmware van Synology is meer gericht op de cloud functionaliteiten. In de beta versie van Synology is het nieuwe Note Station zichtbaar. Hierdoor heb je de mogelijkheid om notities in de cloud te verwerken. Beter is het nog dat u notities kunt delen met anderen of samen opstellen, waarbij het altijd mogelijk is om de oudere versies te herstellen of er een encryptie aan toe te voegen.

Synology-Cloud

Backup van gegevens

DSM 5.1 heeft ook de mogelijkheid om een betere backup in te stellen. Met de nieuwe backup functionaliteiten is het mogelijk om de volledige NAS data te backupen naar de cloud, verschillende diensten zoals Azure, SFR en Hicloud worden ondersteund.

Synology-email

File station is een van de belangrijkste DSM elementen, met de nieuwe versie zijn er meerdere ingebouwde functionaliteiten zoals FTP en e-mail clients. Naast een tal van verbetering is ook de nieuwe veiligheidssoftware aanwezig. Door het uitvoeren van de veiligheidsadviseur-wizard krijg je uitvoerige analyses van de systeeminstellingen, wachtwoord sterkte en de netwerk voorkeuren. De AppArmor functionaliteit blokkeert schadelijke programma tegen onbevoegde toegang. Op dit moment is de laatste stabiele release van DSM nog in 5.0 aangezien 5.1 nog in beta is.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de DS415+ NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Synology NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
9
Software
9.5
Prijs verhouding
9
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
8
Vorig artikelReview: Qnap QGenie
Volgend artikelING internetbankieren kampt met storing
review-synology-ds415De DS415+ NAS van Synology is een echte wolf in schaapskleren, in combinatie met de nieuwe Intel Avoton quad core processor is de NAS snel betrouwbaar en zuinig in gebruik. Voor de gemiddelde thuis gebruiker iets te veel van het goede, maar voor bedrijven zeker interessant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in