Review: Qnap QGenie

De Review

De Qnap Qgenie, kan je niet vergelijken met de volledige NAS systemen van Synology of Qnap, de Qgenie heeft ook een heel ander doel, zo is de Qgenie van Qnap bedoeld als mobiele NAS voor de mobiele taken, zoals snel een backup maken van een telefoon of een digitale foto camera. De NAS beschikt over de volgende functionaliteiten:

  • Energiebank
  • Telefoonboek back-uppen
  • Mobiele NAS
  • Persoonlijke cloud
  • Draadloze AP voor het delen van IP-adressen
  • Mediacentrum voor in de auto
  • Interne 32GB SSD

Intern is er een 32GB SSD aanwezig, met deze interne flash opslag kan je bestanden opslaan en delen als je onderweg bent. De bestanden kan je op ieder gewenst moment delen met behulp van de Qfile mobiele app, in de praktijk werkt de datasharing goed op de Qgenie, wel is de transfer snelheid beperkt als er meerdere actieve connecties zijn naar de Qgenie. Delen is eenvoudig via de ingebouwde Wlan adapter waarmee je verbinding kan maken met de Qgenie wifi. Ook is er een ethernet aansluiting aanwezig. Ondersteuning van gelijktijdige toegang is geschikt voor maximaal 8 gebruikers.

Qgenie-5

Met de app is het ook mogelijk om automatisch foto’s te uploaden naar de Qgenie welke worden gemaakt met de mobiele apparaten. Zo is het eenvoudig om de foto’s te delen, in de praktijk is het delen van foto’s eenvoudig, al zijn er wel een aantal beperkingen in de software.

Accesspoint

De Accesspoint verbinding weke aanwezig is in de Qgenie geeft de mogelijkheid om een draadloos netwerk te delen naar meerdere apparaten. Met deze functionaliteit is het mogelijk om vanaf één telefoon het netwerk te verspreiden, hierdoor kunnen alle apparaten verbinding maken met de Qgenie en het wifi netwerk.

USB 3.0 opslag

Indien je de Qgenie aansluit op een PC of Mac verandert de Qgenie in een snelle SSD schijf, de Qgenie beschikt intern over een 32GB SSD welke volgens Qnap in staat is tot een bestandsoverdracht van 120MB/s lezen en 40MB/s schrijven via de USB 3.0 poort. Via de SD-kaarten en USB drives is het mogelijk om de Qgenie uit te breiden tot 2TB bruto opslag.

Qgenie-2

Software

De Qnap Qgenie werkt met een aangepaste firmware, er is dus geen web interface aanwezig maar wel een connectie met verschillende mobiele apps, waaronder de Qfile app waarmee je eenvoudig de data mobiel kan openen via de smartphone of tablet. De Qfile app is te downloaden voor verschillende platformen waaronder iOS en Android.

De Qnap QG-103N drait op een MIP 24KEc processor welke draait op een snelheid van 600Mhz, de processor wordt ondersteund door een DRAM 64MB RAM module. Verder is er 16MB flash aanwezig een een 32GB interne SSD. De WiFi chip ondersteund 802.11n op een snelheid van 150Mbps, de LAN poort ondersteund een snelheid van 100Mbps. Voor de powerbank is er een interne 3000mAh accu aanwezig.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Qnap Qgenie:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Qnap Qgenie
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
8
Mogelijkheden
7
Software
7
Prijs verhouding
7
Installatiegemak
8
Bouwkwaliteit
8
Vorig artikelDJI komt met Inspire 1 Drone met 360 graden 4K camera
Volgend artikelReview: Synology DS415+
review-qnap-qgenieDe QNAP Qgenie is een nieuw product welke voornamelijk gericht is op de mobiele gebruiker. Zo heeft de Qgenie een tal van handige functionaliteiten waaronder een file share, wifi ap en powerbank met een vermogen van 3000mAh.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in