Review: Qnap QGenie

Software

De meeste functionaliteiten werken via de Qfile app, dit is een algemene QNAP app waarmee je het file systeem kan benaderen, zo heb je de mogelijkheid om data te openen/ verwijderen en te delen met de andere gebruikers. Via het contact icon in de Qfile app heb je ook de mogelijkheid om de telefoon contacten te synchroniseren, hiermee maak je een backup van de telefoon contacten. Ook kan je vanuit de app nieuwe contacten aanmaken en bestaande contacten verwijderen.

Via de Wifi connectie kan je de Qgenie openen via de browser, hiermee kan je de mobiele NAS bedienen via de webinterface. De Qfinder software kan de NAS vinden als deze via WiFi of bekabeld is aangesloten.

Qnap_Qgenie-Qfinder

De Qgenie heeft een aangepast scherm om in te kunnen loggen. Zoals je op onderstaande afbeelding kan zien beschikt de QGenie ook over een Guest login, met deze functie is het mogelijk om gasten te laten inloggen om bestanden te kunnen benaderen.

Qgenie

De lay-out van de webinterface is ook flink aangepast, de bekende Qnap dashboard interface is verdwenen en heeft plaats gemaakt voor een responsive dashboard voor de Qgenie. Op het dashboard zijn een aantal functionaliteiten aanwezig, zo is er een status overzicht, batterij status, opslag status, link status en een overzicht van de inkomende en uitgaande traffic.

Qnap-Qgenie0-1

Qnap-Qgenie0-2

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Qnap Qgenie:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Qnap Qgenie
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
8
Mogelijkheden
7
Software
7
Prijs verhouding
7
Installatiegemak
8
Bouwkwaliteit
8
Vorig artikelDJI komt met Inspire 1 Drone met 360 graden 4K camera
Volgend artikelReview: Synology DS415+
review-qnap-qgenieDe QNAP Qgenie is een nieuw product welke voornamelijk gericht is op de mobiele gebruiker. Zo heeft de Qgenie een tal van handige functionaliteiten waaronder een file share, wifi ap en powerbank met een vermogen van 3000mAh.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in