Computer worden ‘gegijzeld’ na nepmail bol.com

Er is momenteel een nepmail van Bol.com in omloop waarin cybercriminelen proberen om malware te verspreiden. Vrijdag hebben cybercriminelen geprobeerd om Nederlanders op te lichten. De cybercriminelen hebben een mail verstuurd over een zogenaamde bestelling van Bol.com, met de mail is ransomware verspreid. 

logo_bolcom_wit_rgbAls mensen de bijlage van die mail openen, nemen de afzenders de computer over. Vervolgens eisen de cybercriminelen losgeld van de gedupeerden. Meerdere klanten hebben vrijdag contact opgenomen met het bedrijf. Het is niet bekend hoeveel mensen de dupe zijn geworden. Er zijn vele mails verstuurd vanuit het adres klantenservice@bol.com. Bol.com heeft laten weten dat er nooit e-mails vanuit dat adres worden verzonden. Ook is de bijlage een zip bestand, zulke bestanden worden volgend een woordvoerder nooit verzonden.

Bol.com zal aangiften gaan doen. Bol.com heeft wel laten weten dat ze niet gehackt zijn. Het advies is gegeven om de zip-bestanden niet te openen. De virus bestanden maken de getroffen pc’s onbruikbaar. Zodra mensen die bijlage openen worden alle bestanden op de PC van de gebruiker hernoemd op lokaal niveau én het netwerk.

Vorig artikelBelastingdienst helpt digibeten met online aangifte
Volgend artikelAmazon komt met gratis Netflix concurrent

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in